Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΤΕΓΕΑ....ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ

Ο νταής επιχειρηματίας ΧΑΣΑΠΗΣ που μάλλον έχει καλά ''κονέ'' με τους ιθύνοντες....έχει βγάλει την ψησταριά του, μέσα στη μέση του δρόμου....έξω από τα όρια του ενοικασμένου χώρου του , που ορίζονται από το στέγαστρο !!!
Και φυσικά έχει βγάλει και τραπεζάκια στο δρόμο !!!
Δεν του φτάνει ο τεράστιος χώρος ....που έχει νοικιάσει. 
Επιπλέον όμως, έχει βάλει στη μέση του δρόμου (!!) και μια ομπρέλα τεράστια, που κρατάει τον καπνό της ψησταριάς και τον διαχέει πάνω στα κεφάλια των διερχομένων και των απέναντι εμπόρων...
Χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ να του επιβάλλει την τήρηση των όρων .

...
Φαίνεται πως ο λεβέντης αυτός, που δουλεύει και κάτω από τη μύτη της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ αλλά και των ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ της ΕΦΟΡΙΑΣ , ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ κτλ κτλ.....καθώς και των εποπτευόντων μελών του ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, έχει μεγαλύτερο θράσος από το αναμενόμενο, αφού δεν υπολογίζει κανέναν, δουλεύοντας ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ !!!
Πήγαμε στο στέκι του, αγοράσαμε αναψυκτικά και πληρώσαμε χωρίς να πάρουμε απόδειξη....
Σε ερώτησή μας γιατί δεν μας έδωσε απόδειξη , είπε ένας κύριος μεσήλιξ πως ''έχει χαλάσει και θα την φέρει ο τεχνικός αύριο''.....
Μεγαλύτερο θράσος κι από χιλίων πιθηκων. 
ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ???
Όσο για τους κανόνες ΥΓΙΕΙΝΗΣ δεν το συζητάμε ....έχουν πάει περίπατο και τα στοιχειώδη....
αρβουνιασμένα χθεσινά γουρουνόπουλα, παρατημένα πάνω στον καπνό .....περιμένουν τους πελάτες για να σερβιριστούν !!!
Αυτά τα ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ κρέατα, που λιβανίζονται 2 μέρες πάνω στην ίδια ψησταριά ( σύμφωνα με μαρτυρίες ''περιοίκων'' ) σερβίρονται επί τόπου στους αδαείς που ζητούν να φάνε και κανένας υγειονομικός έλεγχος δεν υπάρχει.
Μας ομολόγησαν κάποιοι, πως τα κλιμάκια ελέγχου, πήγαν στο πανηγύρι , έγραψαν μερικούς για διάφορες παραβάσεις, αλλά σε κάποιους ''άλλους''  ούτε που πέρασαν ή πέρασαν κι έφαγαν και έφυγαν !!!
Δείτε τον χασάπακλα με τις λιγδωμένες χερούκλες που πιάνει χωρίς γάντια το κρέας και το πετάει στα πιάτα .....για τα ζωντανά που πάνε στην παράγκα του για φαγητό !!!

Σε αλλο σημείο του πανηγυριού, έτερος ασυνείδητος σουβλατζής (!!!) έχει στήσει το δικό του τριτοκοσμικό τσαντήρι - ψησταριά για σουβλάκια ....
Τα οποία κρατάει μέσα σε ένα κιβώτιο με τζάμια ....προψημένα σουβλάκια ΧΩΡΙΣ ΨΥΓΕΙΟ μέσα στη λάβρα του μεσημεριού , και τα ψήνει όταν του ζητήσουν ως ''φρεσκα'' !!!
Φυσικά οι συνθήκες της παράγκας είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ....

Αν αναφερθούμε δε στην προστασία του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ χώρου και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ εκεί, στον χώρο του πανηγυριού, είναι απίστευτο αυτό που επικρατεί και γίνεται ανεκτό από τις αρχές και τις ''υπηρεσίες'' που δεν ελέγχουν τίποτα, αλλά και από τον ΤΕΓΕΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ που αγρόν αγοράζει για τα...ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ζητήματα και την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του χώρου....
Δείτε ΑΙΣΧΟΣ που επικρατεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια: