Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ξεκινά η Δίκη των 6 στο Ναύπλιο



Την Τρίτη 22 του Μάη δικάζονται στο Ναύπλιο οι έξι συμπολίτες μας που κατηγορούνται -με αβάσιμες κατηγορίες- για τη δράση τους ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου του 2014 έγινε πορεία στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπου συμμετείχαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας που δραστηριοποιούνταν τότε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η πορεία κατέληξε στο Μεγάλο Δρόμο – οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου-, μπροστά στο κτίριο του δρόμου που είχε μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και τελικά πουλήθηκε πρόσφατα.


Με την παρουσία της αστυνομίας και μετά από ένταση που επικράτησε (προς στιγμή απειλήθηκαν και επεισόδια) οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, ενώ όλη την νύχτα το σημείο επιτηρούσε αστυνομική δύναμη. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν εκείνο το βράδυ.
Η δίκη των 6 λοιπόν, μετά από αναβολές, ξεκινά την Τρίτη στα Δικαστήρια Ναυπλίου.
Είναι μια δίκη σκοπιμότητας που στοχεύει στην ποινικοποίηση των κοινωνικών συλλογικών αγώνων και τον εκφοβισμό όλων αυτών που τολμούν να αντιταχθούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας . 

Χρέος όλων μας η αλληλεγγύη στους συναγωνιστές . Όλοι , όλες στις 9 πμ στο δικαστήριο ΝΑΥΠΛΙΟΥ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: