Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ζωδιακές προφητείες

 

Ζωδιακές προφητείες για ένα κουνούπι απ’ την Περσία που πιάστηκε στην Κορινθία, τόνους 11 γεμάτο, δηλητήριο γαμάτο

 https://palabourtzi.gr/

Προβλέπει η Κλειώ Λαυρεντιάδου μέχρι και τις 22 του Αυγούστου
ΚΡΙΟΣ
Αγαπημένε φίλε Κριέ, το κουνούπι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία, τόνους 11 γεμάτο δηλητήριο γαμάτο, κι άμα σε τσιμπήσει, μπαμ και κάτω! Και η Κορινθία σαν γνήσια Πελοποννήσια -ήτοι πονηρή και υποχθονία- το ‘στειλε μ’ ένα φτέρνισμα στην πανέμορφη και κοσμοζηλεμένη Αργολίδα. Διαγραφή και πλοκ σ’ όλους τους Κορίνθιους, που επειδή βγάζουν εκεί λίγη σταφίδα για να βάζουμε στα στάρια, νομίζουν ότι μπορούν και να μας ξεκάνουν! Γελάμε γατάκια! Κι εσύ Κριέ τους ανέχεσαι. Καλά, αυτοσεβασμό δεν έχεις; Το Μεγαλέξαντρο τι τον είχες ρε; Επαγγελματικά, προβλέπω ότι αυτή η εβδομάδα θα κυμανθεί -περιέργως- πολύ ομαλά. Χαλαρά προχώρα, και σε θέλει όλη η χώρα. Μεγάλος είσαι αφού. Οικονομικά, μη μας ζητάς άλλα δανεικά ρε φίλε. Δε βγαίνουμε. Κομμένα πια τα δανεικά. Αν θες να ζήσεις ζήσε με τ’ αφορολόγητα. Άντε πια.


ΤΑΥΡΟΣ
Ταύρε, φίλε μου, αυτήν την εβδομάδα θα σου πέσουν και τα τελευταία μαλλιά που ‘χαν απομείνει στο κεφάλι σου να ατενίζουν το πρώτο φως της μέρας. Όχι, δεν έχεις τριχοφάγο. Απλώς μένεις στην Αργολίδα και ξέρεις ότι αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάααααλο θέμα. Τέλος πάντων όμως. Η Περιφέρεια είναι πολύ αισιόδοξη για ύφεση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου. Ησύχασε κι εσύ, να τελειώνουμε. Κι άλλη χρονιά πουλί να μη μας βρει και να μας φέρει τα αφορεσμένα τα γαμωκούνουπα, που κόντεψες να δεις τα ραδίκια ανάποδα. Θεός φυλάξοι το τομάρι μας, κι ο διπλανός ας τρέχει. Επαγγελματικά Ταύρε, άκου να δεις φάση. Όλο κάτι μισόλογα σου πετάνε και δεν ξέρεις τι θα γίνει τελικά: θα πάρουν τη δική σου εργασία, ή του άλλου -φτωχού πλην τίμιου- κωλόπαιδου που αντέγραφε; Τα νύχια μου μού λένε ότι μάλλον εσύ θα διαπρέψεις πάλι. Κι αν όχι, θα περιμένω να μου ρίξεις ντοματογιαούρτια και τα σχετικά. Εδώ μέσα προβλέπουμε, δεν παίζουμε. Οικονομικά, που ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, που ‘χες μια τσέπη τσέπη με κατοστάρικα… σφιχτή η εβδομάδα όπως καταλαβαίνεις. Τοιμάσου.
ΔΙΔΥΜΟΣ
Αγαπημένε και αξιότιμε φίλε Δίδυμε, οι Παλαμπουρτζαίοι επειδή είναι πάντα πιο μπροστά απ’ την εποχή τους, βρήκαν το ΑΠΟΛΥΤΟ παιχνίδι για εσάς, πριν από εσάς. Είναι απλό. Αντί να βαράς μύγες όλη μέρα, σκοτώνεις κουνούπια. Τα σημαδεύεις με το ποντίκι και τα σκοτώνεις. Κι αν είναι του Νείλου, ακόμα καλύτερα. Πετυχαίνεις όσα δεν πέτυχαν οι δήμοι τόσο καιρό. Εικονικά βέβαια, αλλά δε γαμιέται; Το παιχνίδι, να σημειώσουμε, ότι απευθύνεται και σε όσους σπουδάζουν Κουνουπολογία και μπορούν, μάλιστα, να κάνουν σ’ αυτό την πρακτική τους απ’ το σπίτι. Ας μας στείλουν απλώς ένα μήνυμα. Το έτερον ήμισυ προβλέπεται ότι θα σε χωρίσει, μ’ αυτά και μ’ αυτά. αλλά χαλαρά. Επαγγελματικά, δε φτάνει που σου βρήκαμε και τρόπο για να κάνεις την πρακτική σου, κουνουπολόγε της αβάνας, τολμάς να ζητάς κι άλλα. Ρε δε σφάξανε! Και οικονομικα, είσαι απ’ τους πιο ανεβασμένους της εβδομάδας. Εμείς πάντα θα ‘μαστε δίπλα σου, το ξέρεις. Περιμένουμε τη φιλική συμμετοχή σου στον αριθμό λογαριασμού μας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Καρκίνε, μανμου, σε τούτο τον τόπο η δημοκρατία είναι προέκταση της ανάσας μας. Ζούμε δημοκρατικά, περπατάμε δημοκρατικά, εκλεγόμαστε δημοκρατικά, αγαπάμε δημοκρατικά, χέζουμε δημοκρατικά. Είμαστε δημοκράτες εξαπανέκαθεν. Παλαιοδημοκράτες. Και είμαστε τόσο δημοκράτες και ντόμπροι που όταν γράφουμε μαλακίες σε μια δημοσίευση και μας απαντάνε (άκου ρε, μας απαντάνε κιόλας!), μετά από λίγο διαγράφουμε τα σχόλια. Η τεστοστερόνη τρέχει απ’ τα μπατζάκια μας λέμε, και κλαίμε. Εσύ Καρκίνε, ευτυχώς, αυτήν την εβδομάδα θα απέχεις απ’ το ίντερνετ και δε θα έχεις την τιμή να διαπληκτιστείς με τέτοιες αφασίες. Επαγγελματικά, κάνε ένα κιτ κατ (ήτοι διάλειμμα) και έλα να πάμε για κανα ποτό Μαύρο Γάτο μπας και συνέλθουμε λίγο. Οικονομικά, δεν περισσεύει ούτε κέρμα. Τι το θέλαμε το ευρώ ρε πούστη. Δεν περνάμε απ’ το νομισματοκοπείο μια βολτούλα να το ξανασκεφτούμε;;
ΛΕΩΝ
Λεοντάραρε μεγάλε, βάλε, βάλε, βάλε, ό,τι θέλεις βάλε, το πολύ-πολύ να έχω τραγικό φινάλε. Μας κερνάς αβέρτα λόγω γενεθλίων, αυτό να το αναγνωρίσουμε. Είσαι τζεντέλεμαν με τα ούλα σου (όχι τα ούλα στα δόντια ρε μαλά, τρόπος του λέγειν). Οπότε, χαρούμενα γενεθλιάκια να ‘χεις, και να θυμάσαι ότι δε γερνάς, απλά να μωρέ, πλησιάζεις προς το αιώνιον ταξίδι. Νταξ, χαλαρά. Τώρα ειδικά που ο Τζίμης σχεδιάζει την αποτέφρωση, ποιος τη χάρη μας. Χαχαχαχαχαχαχαχα, έλα ρε, πλάκα κάνω, όλα καλά. Δε θα πεθάνουμε ποτέ εμείς ρε, εδώ θα μείνουμε να τους μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια. Επαγγελματικά, φίλε μου, όπως σου έχω πει κι άλλες φορές, είσαι το στυλ του ανθρώπου που θέλει να αυτοπροβάλλεται και να κάνει τον καμπόσο σε όλα. Ε, αυτήν την εβδομάδα δε θα σου περάσει. Πρέπει να πεις και λίγα ναι εκτός από πολλά όχι. Ξύπνα. Οικονομικά, η τσέπη σου καλά κρατεί. Αφού έχεις και μας κερνάς ακόμα… καλά να ‘μαστε και του χρόνου μάγκα μου.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Παρθένε, αδέρφι μου, αλήτη, πουλί. Άκου καλά τι θα σου πω, για να ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις. Είμαι θρεφτάρι μ’ έχουν κλείσει στο σφαγείο. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ. Όλοι είμεθα εκτεθειμένοι εμπρός σ’ αυτό το τέρας που λέγεται “φασισμός”. Γι’ αυτό, Παρθένε, μη νομίζεις ότι εσύ θα τη βγάλεις λάδι, και ξεκίνα να αντιμάχεσαι. Και αν καταφέρεις να υψώσεις ανάστημα, τούτη η εβδομάδα θα σου χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις, να ξέρεις. Τίποτα καλύτερο απ’ την ηθική ικανοποίηση. Επαγγελματικά, προς το παρόν κοιτάς τη δουλειά σου και είσαι απ’ τους λίγους που θα καταφέρουν να φέρουν σε πέρας ό,τι έχουν αναλάβει. Συνέχισε. Οικονομικά, αυτές οι βενζίνες κάθε μέρα, ρε παιδί μου, Άργος-Ναύπλιο, χαλάνε τον προϋπολογισμό. Ρε μπας και ήρθε η ώρα να μετακομίσεις και να ‘ρθεις να γίνεις από πρασάς, κωλοπλένης; Για σκέψου το.
ΖΥΓΟΣ
Αγαπημένε φίλε Ζυγέ, κάπου διάβασα ένα καλό και στο μεταφέρω γιατί σου ταιριάζει γάντι. Με πόσα, λέει, θα είχαν λαδώσει αυτόν που έγραψε τον ακόλουθο στίχο: έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ κι εσύ. Ρε, σ’ έχουνε βάλει στο βρακί τους ρε και σε παίζουν μπέιζμπολ! Πού πήγε ο Ζυγός ο παλιός, ο ορθόδοξος, που έβλεπε την πεθερά του και έβγαζε τη βέμπελη; Τώρα πίνετε και καφέ, με νεράκι δροσερό και παξιμαδάκια γλυκάνισου. Καλύτερα φύγε απ’ τον πλανήτη ρε, ξέβαψες! Επαγγελματικά, εκεί είσαι καλά και προσπαθείς ναι μεν για το καλύτερο, αλλά βαριέσαι κιόλας. Δεν ξέρω, εσύ το βλέπεις λογικό; Για σύνελθε και προσπάθησε λίγο παραπάνω. Οικονομικά, αυτήν την εβδομάδα τα φράγκα περισσεύουν. Σε βλέπω στο γάμο που ‘σαι καλεσμένος το Σάββατο, αντί για ρύζι να πετάς φραγκοδίφραγκα. Α ρε τυχεράκια!!!
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σκορπιέ, μεγάλε και τρανέ, πανίβλακα και πανέξυπνε ταυτόχρονα. Τελικά ψεκάσανε; δεν ψεκάσανε; χέστηκες. Ένα είναι το στανταράκι. Την Τρίτη είναι ο Δεκαπεντάυγουστος και εσύ θα τη βγάλεις σ’ ένα τραπέζι στο Γάτο, να κερνάς μπύρες και ουίσκια επειδή είναι η γιορτή σου. Συγκεκριμένα, θα βγάλεις ρίζεις εις την καρέκλα και δε θα κουνηθείς ούτε για κατούρημα (πώς τα κρατάς μη με ρωτάς). Επαγγελματικά, μας δουλεύεις ρε;; Εννοείται ότι αυτήν την εβδομάδα θα το πας πολύ πιο χαλαρά. Η Παναγιά δεν είναι για δουλειές και υπερωρίες ρε. Είναι για γουρνοπούλες. Τελείωνε. Οικονομικά, τώρα που σε χαρτζιλικώνουν για τα γιόρτια, κοίτα να βάλεις κανα φράγκο στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Μην τα φας με την πρώτη ρε μαλά. Λίγο κράτει ρε συ.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ωρέ Τοξότη, φίλε και συνοδοιπόρε μου εις της ζωής τη στράτα, αχ αργοσβήνεις μόνος δίχως να ‘χεις καμιά συντροφιά, μαυρομάτη. Σου βρίσκουμε με προξενιό εκεί πέρα ένα υποψήφιο έτερον ήμισυ, το ένα σου βρωμάει, το άλλο σου ξινίζει. Ε, κάτσε και παντρέψου το λάπτοπ σου, βλαμμενίνο, και για στέφανα βάλε τα κέρατά σου. Άντε τώρα μην ανοίξω το στόμα μου και κλείσουν όχι σπίτια, μεζονέτες και Λευκοί Οίκοι μη σου πω! Επαγγελματικά, δώσε γκάζι και προχώρα, σε γλωσσοτρώει όλη η χώρα αλλά δε θα το κάνουμε θέμα. Θα προχωράς κι ας μην έχεις πού να πας. Κάνε του κεφαλιού σου και που ξέρεις, μπορεί και να ‘σαι τυχερός! Οικονομικά, χάνεις λίγο το μπούσουλα, αλλά κομπλέ. Το μωρό απέναντι σου κλείνει το μάτι. Μπορεί να ‘χει στρέματα με ελιές στο Αρκαδικό. Τόλμησέ το.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αιγόκερε, τούτη η εβδομάδα πώς θα περάσει με τόση τεμπελιά που σε περιτριγυρίζει εδώ και τόσες μέρες; Βρακί δε θα ‘χεις για ν’ αλλάξεις ρε αν συνεχίσεις έτσι! Το έτερον ήμισυ απειλεί να σε χωρίσει εξαιτίας ανεπαρκούς σίτισης, αλλά αυτό εσένα δε σε θορυβεί καθόλου. Εντάξει, όταν θα φας σουτ απ’ τον τέταρτο μην έρθεις να παραπονεθείς σε μένα, μόνο. Επαγγελματικά, δείχνεις ότι κάτι πας να κάνεις, αλλά η τεμπελιά σου σε εμποδίζει. Δες το λίγο αυτό μη γίνει της ποπάρας το καγκέλι να ‘ούμε. Και οικονομικά, τα χρέη τρέχουν, οι ενδεχόμενοι δανεισμοί να ξεχαστούν έτσι όπως σου ήρθαν στο μυαλό, κι άλλη φορά να κρατάς καβάντζα και να μην τρέχεις το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είσαι δα και ο Μαραντόνα.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Υδροχοϊνι φίλε μου, περιττό να σου πω ότι το νινί σέρνει καράβι. Δεν την ξέρεις την παροιμία; Α, χάνεις. Η εξήγηση βρίσκεται στο πρόσωπό σου. Σε σέρνει το πρόσωπο και σε πάει από ‘δω κι από ‘κει, και δεν το παίρνεις χαμπάρι. Αφιερώνεις μέχρι και τραγούδια της Πάολας. Ποιος; εσύ που ερχόταν ο Μαζώ και έφυγες απ’ το Ναύπλιο! Σε χαλάσανε και σένα κακομοίρη μου! Επαγγελματικά, πού μυαλό για δουλειά ρε, δουλειά; ποιος χέστηκε. Τα προσωπικά σκίζουν, τα άλλα απλά δεν ενδιαφέρουν. Οικονομικά, χάλι μαύρο ρε γαμώτο, αλλά ντάξει, πιθανόν από ‘βδομάδα να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Κάνε λίγο οικονομία ρε ντούρο, που θα πάει αυτό το πράμα;
ΙΧΘΥΣ
Ιχθύ μανάρι, ένας τρελός είναι στην πόρτα, φέρ’ τονε μέσα. Άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε, οπότε δεν το κάνουμε τρελάδικο το κονάκι μας, μπας και μας γυρίσει η τύχη; Είδαμε προκοπή μήπως απ’ τους γνωστικούς; Γι’ αυτό σου λέω… οι τρελοί είναι το γούρι μας, προχωράμε μαζί τους φορέβερ. Επαγγελματικά, κοίτα, το πράμα είναι λίγο μπερδεμένο. Και σε θέλει η τύχη, και δε σε θέλει. Εσύ προς το παρόν μην ανοίγεσαι, γιατί θ’ ανοίξουν τα κελιά 33 όλου του κόσμου για να μπεις μέσα. Άσε τα κόλπα και προχώρα σιγά-σιγά. Οικονομικά, μια μικρή αποταμίευση ξεκινά να γίνεται εντελώς τυχαία. Μην ανησυχείς, όμως, είναι μέχρι να το καταλάβεις. Άπαξ και καταλάβεις ότι έχεις δυο δραχμές στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, θα τις κάνεις φύλλο και φτερό. Ξηγημένα, δοκιμασμένα και σίγουρα αυτά που σου λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: