Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Άργος 2016: Μια αφιλόξενη πόλη για ΑΜΕΑ


της Μαριάνθης Νανοπούλου
Το Άργος είναι επίσης μια άκρως φιλική πόλη για τα ΑΜΕΑ.
Ειδικά τώρα τις γιορτές! Πανέμορφο το καρουζελ, πανέμορφο το παγοδρόμιο……όπως πανέμορφες οι ράμπες-σκαλάκια, τα κολονάκια που φράζουν τις διέλευση στα μηχανάκια. και στα αμαξίδια, και στις μαμάδες με τα καροτσάκια των παιδιών τους, όπως ανεπανάληπτα όμορφα είναι και τα καμουφλαρισμένα με πράσινη τσόχα καλώδια που ηλεκτροδοτούν το καρουζέλ και το παγοδρόμιο, και που λίγο αφηρημένος να είσαι θα βρεθείς να κοιτάς το καρουζέλ ανάποδα.
Ανεπανάληπτα όμορφοι είναι και οι κυβόλιθοι (ή όπως αλλιώς του λένε), δεν γλιστράνε! Αν είσαι σε αμαξίδιο σου προσφέρουν την ηδονή του μασάζ σε όλη τη ραχοκοκαλιά σου τσιτώνουν την μέση και σου γυμνάζουν τα πνευμόνια, επίσης σε κρατάνε ζεστό μέσα σε αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα, καθώς για να διασχίσεις 10 μέτρα έχει βγάλει μισό ποτήρι ιδρώτα.
Επίσης πρέπει να τονίσω ότι τα λεία μέρη της Δαναού (αυτό ανάμεσα στους κυβόλιθους ) που διαβαίνουν το γιοφύρι είναι τόσο όμορφα λείο που θες και μια δραμαμίνη για να το διασχίσεις! Ούτε τρικυμία στη θάλασσα τέτοιο κούνημα!
Να μην ξεχάσω να εκθειάσω και τις υπέροχοτατες αποχετεύσεις! Με τα τεράστια τετράγωνα κενά, που οι ρόδες του αμαξιδίου χώνονται μέσα όσο λοξά και να τις περάσεις! Φανταστείτε τις ρόδες από τα καροτσάκια των μωρών! Γλούπα της και μέσα!


Και φυσικά τώρα που η μισή πλατεία έχει κλείσει λόγω εορτών, υπάρχουν μονάχα δύο δρόμοι για να πάς στα ταξί από την πλατεία, αν έρχεσαι από την Δαναού. Είτε θα κάνεις το γύρω της πλατείας από το γιοφύρι αριστερά γύρω την εκκλησία , να κάνεις περνά περνά η μέλισσα να κατέβεις την 15 πόντων ύψους αναπηρική (!!!) ράμπα και να στρίψεις μέσα στο χώρο των ταξί, ή…. να κατέβεις την υπέροχη ράμπα (εκείνη την μεταλλική πλάκα που δεν θυμάμαι τι γράφει αλλά μάλλον είναι κάλυμμα για την παροχή ρεύματος , όποτε περνάω προσέχω μην φάω τα μούτρα μου όχι τι γράφει επάνω συμπαθάτε με, και ναι η πλάκα αυτή χρησιμέυει ως ράμπα!) να κατεβείς στο δρόμο κάνοντας τάμα στον Άγιο Πέτρο μην σε πάρει σβάρνα κανα αμάξι και να κάνουν υπομονή οι οδηγοί που τους κλείνεις τον δρόμο αναγκαστικά, να διασχίσεις αυτά τα 50 μέτρα και τσουπ να μπείς ξανά στα ταξί.
Το Άργος είναι μια Ευρωπαϊκή πόλη! Με προδιαγραφές για την δημιουργία πολλών πολλών ΑμεΑ που βέβαια ΔΕΝ μπορούν να κυκλοφορησουν με άνεση πλέον στην περίφημη πλατεία!
Πολύ όμορφη για τους υγιείς! Αλλά..δήμαρχε και λοιποί…. για κακή σας τύχη ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!
Και η λύση…δεν είναι να “πάμε από την άλλη” φίλε Μήτσο. Γιατί ούτε από την “αλλη” έχει πρόσβαση!
Πάμε ένα στοίχημα ρε Μήτσο; Αντέχεις; Μια βόλτα να κάνουμε παρέα ,αλλά θα κάθεσαι σε καροτσάκι κι εσύ, όπως κάποτε κάθισαν οι άλλοι δημοτικοί συμβουλοι σου. Κάτσε να μου αποδείξεις ότι είμαι γκρινιάρα, εχθρός της πόλης, παράξενη και ότι άλλο μπορεί αν σου περάσει από το μυαλό! Κάτσε και αποδειξε το μου! Και υπόσχομαι να μην ξαναμιλήσω! Αλλά να κάτσεις ρε φιλάρα!
Άργος 2016. Μια αφιλόξενη πόλη για τροχοφόρα από όλες τις απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: