Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Οικογένεια Ηλιού: Απογείωση με παραδοσιακά προιόντα και σεβασμό στον καταναλωτή


Στείλτε μας τα άρθρα σας και ειδικά νέες επιχειρήσεις που θέλετε να στηρίξουμε 

mykinesargolida@gmail.com

Σήμερα η Ελένη Ηλιού έχοντας κάνει το πρώτο μέρος της επαγγελματικής διαδρομής της δεν διστάζει να δηλώσει ότι κάνει όνειρα τα προϊόντα της οικογενείας να φύγουν από τα στενά όρια της Αργολίδας και να ταξιδέψουν και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που αποτελούν και βάσεις για τις μελλοντικές κινήσεις της. Η λειτουργία της οικογένειας σαν σύνολο, η εμπειρία του Γιάννη Ηλιού , η συνεχής και ακούραστη αναζήτηση της Ελένης για νέες διαδρομές της επιχείρησης αλλά κυρίως τα παραδοσιακά αγνά προιόντα και ο σεβασμός στον καταναλωτική .
Η  27χρονη Ελένη Ηλιού και το πέρασμα  από την απόλυτη άρνηση στην επιτυχία και τη δημιουργία
Κάποια όνειρα δεν έχουν τέλος Απλά ανανεώνονται. Γίνονται γιατί υπάρχει η πίστη ότι μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα. Γίνονται γιατί πιστεύεις στις δυνάμεις σου  και σε αυτό που θέλεις να πραγματοποιήσεις .Αυτό ισχύει και για την επιχείρηση της Οικογένειας Ηλιού που μέσα στην κρίση τόλμησε να κάνει 
ένα ακόμα βήμα και να ανοίξει νέους ορίζοντες ώστε να  κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην τοπική αγορά με καταναλωτές που έχουν απαιτήσεις. Όταν το 1970 ο Γιάννης Ηλιού ξεκινούσε από την Φρυσούνα να μάθει την τέχνη του τυροκομείου δεν δίστασε να κάνει αυτός την αρχή.
Η αρχή



Να κατέβει στο Ναύπλιο και ειδικότερα στην φιλόξενη Πρόνοια, όπως την χαρακτηρίζει, και ενώ άρχιζε να κάνει διανομή γάλακτος  από σπίτι σε σπίτι παράλληλα να κάνει σχέδια για το επόμενο βήμα Ένα βήμα που δεν θα αργήσει να γίνει αφού ο Γιάννης έχοντας αίσθηση της αγοράς θα ανοίξει στην εποχή που δεν υπάρχουν τα μεγαθήρια Σούπερ Μάρκετ και ένα μαγαζί λιανικής πώλησης πουλώντας τα δικά του προϊόντα αλλά και  τα προϊόντα της επιχείρησης όπου έμαθε την τέχνη. Σε όλη αυτή την πορεία η κόρη του Ελένη Ηλιού παρακολουθώντας την δουλειά του πατέρα της έχει πάρει ένα μόνο πράγμα απόφαση: Να μην κάνει ποτέ αυτή την δουλειά!!!!Δεν της κολάει τίποτα και αντιθέτως πιστεύει ότι δεν α της προκαλέσει ποτέ το ενδιαφέρον.  Η ζωή διδάσκει συνεχώς και έτσι  η Ελένη Ηλιού αρχίζει ένα κύκλο σπουδών . Πρώτη στάση η Πάτρα και κάποια χρόνια στη Λογιστική που γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι δεν της πάει και έτσι αρχίζει ένα κύκλο σεμιναρίων που θα περιλαμβάνει και το Marketing επιχειρήσεων. Αφού θα δώσει χωρίς επιτυχία στην παιδαγωγική επιστρέφει στο Ναύπλιο για να απορρίψει ξανά την σκέψη να μπει στην επιχείρηση αν και είναι ενεργό μέλος υπακούοντας στις ανάγκες που υπάρχουν στην επιχείρηση. Η κρίση όμως θα έρθει για να αλλάξει και την νοοτροπία της Ελένης Ηλιού που εργάζεται σαν υπάλληλος με μισθό πεντακόσια ευρώ.
Η απόφαση
Στο μυαλό της αρχίζει και μπαίνει η ιδέα της συμμετοχής και μετά από δύο μήνες έρευνας αγοράς 
οριστικοποιείται η συμμετοχή Στο ξεκίνημα αλλά και στη συνέχεια η Ελένη Ηλιού έχει ένα σπάνιο στήριγμα που δεν είναι άλλος από τον πατέρα της. Στηρίζει οικονομικά τις κινήσεις της και επιδοκιμάζει τις ενέργειές της χωρίς παράλληλα να την εμποδίσει να κάνει το λάθος για να μπορέσει να μάθει έστω και έτσι . Στόχος όπως μας αποκαλύπτει σήμερα η Ελένη Ηλιού ήταν « να αλλάξω πολλά τόσο σε επίπεδο εικόνας ,όπως ήταν η αλλαγή του καταστήματος ,ή η αλλαγή συσκευασίας που μας δυσκόλεψε τόσο πολύ μέχρι να γίνει αποδεκτή και γνωστή από τους καταναλωτές σε όλα τα ράφια των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ. Ήθελα να διευρύνω ηλικιακά το καταναλωτικό μας κοινό και το πετύχαμε αφού δημιουργήσαμε προϊόντα που αρέσουν στην νεολαία αλλά παράλληλα το χρησιμοποιούν και τα μικρά παιδιά. Τα προϊόντα Ηλιού μπαίνουν σήμερα σε όλα τα γνωστά καταστήματα ενώ είναι επιλογή των οικογενειών στα βαφτίσια ή στα γενέθλια των παιδιών τους»
Προοπτική
Το πείραμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει όλα τα στοιχεία της επιτυχίας αλλά η Ελένη Ηλιού δεν δείχνει να ησυχάζει και έτσι μπαίνει στην διαδικασία να παρακολουθήσει μαθήματα τυροκομίας στην Σχολή επαγγελματικής κατάρτισης Επιδαύρου. Ετσι πάει ένα ακόμη βήμα παραπάνω και όπως λέει κάνει νέα σχέδια και πλέον είναι έτοιμη να συνεχίσει σε άλλο επίπεδο: Αυτό που δίνει η οικογένεια Ηλιού είναι το παραδοσιακό προσεγμένο προιόν και ο σεβασμός στον καταναλωτή που αποδεικνύεται με την διαμόρφωση τιμών που δεν αποτελούν οικονομικό βάρος για οποιονδήποτε. Ο στόχος με την δημιουργία νέων προϊόντων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: