Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς


Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κίνδυνος αφορά τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος Ικαρία)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
- Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο, Λασίθι)

ενώ σε (κατηγορία κινδύνου 3) είναι η Αργολίδα, η Λακωνία, η Αττική, η Ρόδος η Λέσβος και η Κρήτη

Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια: