Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

πέταξε το παράλυτο ζώο στα σκουπίδια αφού έδεσε σφιχτά το κεφάλι του μέσα σ” ένα τσουβάλι.


Το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες εντόπισε κάτοικος τους Άργους μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στην περιοχή Παλιόπυργα των νέων εργατικών κατοικιών το βράδυ της 18ης Αυγούστου. Το σκελετωμένο ζώο, που έκλαιγε και δεν μπορούσε να κουνηθεί αφού και τα τέσσερα άκρα του έχουν παραλύσει, ήταν μέσα στον σκουπιδοτενεκέ μ’ ένα τσουβάλι σφιχτά δεμένο στο κεφάλι του.
Ο δράστης πέταξε το παράλυτο ζώο στα σκουπίδια αφού έδεσε σφιχτά το κεφάλι του μέσα σ” ένα τσουβάλι.

Ο άνθρωπος που άκουσε το κλάμα του μαζί με άλλους φιλόζωους το έβγαλε τον κάδο του έβαλε τροφή και νερό και σήμερα το μετέφερε στο κτηνιατρείο της Γεωργίας Ψώνη στο Ναύπλιο.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το νεαρό ζώο, που είναι περίπου δύο ετών, πάσχει από ερλιχίωση. Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν η παράλυση και των τεσσάρων άκρων μπορεί να γιατρευτεί. Το σκελετωμένο ζώο σύμφωνα με την κτηνίατρο είναι πολύ πιθανό να έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της παραμέλησης και της συστηματικής κακοποίηση του από τον ιδιοκτήτη του.




Tο σημάδι από το περιλαίμιο.

Το ζώο – που δεν είναι αδέσποτο – καθώς φέρει σημάδι από περιλαίμιο είναι εξαντλημένο από την ερλιχίωση, την αναιμία (έχει αιματοκρίτη 22 ενώ το φυσιολογικό όριο είναι άνω του 38) και την ασιτία. Και είναι πιθανό η διαρκής αλυσόδεση του από τον βασανιστή του να έκανε του μύες να ατροφήσουν και να μην μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια του, τα οποία όμως νιώθει.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής όταν είδε εκείνους που έσπευσαν να σώσουν τον σκύλο, να ασχολούνται με το πώς θα τον μεταφέρουν στο κτηνίατρο, άρχισε να φωνάξει λέγοντας πως πρέπει να το διώξουν το ζώο από εκεί γιατί είναι ανεπίτρεπτο (!) αδέσποτα να υπάρχουν κοντά στα παιδιά.
ις επόμενες μέρες θα φανεί αν η παραλυσία οφείλεται στην ατροφία των μυών λόγω ακινησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: