Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

δεν επέτρεπαν σε κανέναν να περάσει εάν δεν πλήρωνε εισιτήριο ι στην Αρβανιτιά.


Το έχουμε ξαναπει. 
Η Αρβανιτιά δεν είναι ιδιωτική παράλια να τηνν κλείνουν όποτε θέλουν,να κάνουν face control,και να ζητάνε 13 ευρω ,για να πας με το ζόρι στην συναυλία
Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ είναι δημόσια παράλια..
..ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!:
Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αυτούς που επισκέφτηκαν την Αρβανιτιά, όταν κλήθηκαν να πληρώσουν είσοδο 13 ευρώ για να κατέβουν στην παραλία.

Απίστευτη πρόκληση από το μπαράκι στην Αρβανιτιά σημειώθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015 με αφορμή τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου. Έβαλαν άτομα στην κύρια είσοδο της παραλίας, καθώς και σε άλλες δύο πλαϊνές εισόδους και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να περάσει εάν δεν πλήρωνε εισιτήριο.



Η δικαιολογία τους ήταν πως γινόταν συναυλία του Στέλιου Ρόκκου και η παραλία ήταν κλεισμένη γι’ αυτή την περίσταση. Όταν εμφανίστηκαν κάποιες παρέες και μια οικογένεια που ήθελαν να καθίσουν το βράδυ στην παραλία, εμποδίστηκε η είσοδός τους από τα άτομα στην είσοδο, λέγοντάς τους πως πρέπει να πληρώσουν εάν θέλουν να κατέβουν γιατί τραγουδάει ο Ρόκκος.
Κάποιοι αποχώρησαν και κάποιοι άλλοι τους εξήγησαν πως θέλουν απλά να αράξουν στην παραλία και δεν τους ενδιαφέρει εάν γίνεται συναυλία ή όχι. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό πως πολλοί επιλέγουν τις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες για να αράξουν τα βράδια, είτε είναι ζευγάρια, είτε είναι παρέες. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης όμως θεώρησαν πως αφού θα ακούνε τον Ρόκκο πρέπει και να πληρώσουν υποχρεωτικά.

Μάλιστα, έκαναν υποδείξεις και σε άτομα που βρίσκονταν στην παραλία αρκετή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας. Τονίζουμε ότι βρίσκονταν στο χώρο της παραλίας και όχι στο χώρο του beach bar, δηλαδή δεν κάθονταν σε ξαπλώστρες ή τραπεζάκια του blublanc. Ακόμα και σε αυτούς απαίτησαν να αποχωρήσουν ή να καθίσουν με την απαραίτητη προϋπόθεση να πληρώσουν 13 ευρώ ο καθένας.

Δηλαδή οι κύριοι που έχουν την επιχείρηση έχουν νοικιάσει τον χώρο που βρίσκεται το μπαρ, οι ξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα ή νομίζουν ότι τους ανήκει όλη η παραλία; Γιατί συμπεριφέρονται λες και την έχουν αγοράσει. Δεν κατάλαβα, δημόσια περιουσία δεν είναι η παραλία της Αρβανιτιάς, όπως και κάθε παραλία στην Ελλάδα; Επειδή έχουν νοικιάσει ένα κομμάτι για να το δουλεύουν ως μπαρ έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν σε λουόμενους την είσοδο στην παραλία και να απαιτούν “καπέλο” 13 ευρώ;;;

Εάν ήθελαν να μαζέψουν χρήματα από τους πελάτες τους να έβαζαν το πρώτο ποτό 13 ευρώ και όχι να βάλουν άτομα στην πόρτα και σε άλλες δύο πλαϊνές εισόδους της παραλίας. Προφανώς δεν ήθελαν όμως να κονομήσουν από τους θαυμαστές του Στέλιου Ρόκκου αλλά ήθελαν να τα πάρουν από όλους.

Κάτι τελευταίο, στο Δήμο Ναυπλιέων έχουν γνώση του περιστατικού; Ελπίζω να μην γνωρίζουν αυτά που συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη και γι’ αυτό να μην έχουν αντιδράσει, γιατί εάν γνωρίζουν ότι υπήρχε “πόρτα” στις εισόδους της παραλίας, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

Το ίδιο ισχύει και για το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. Θέλω να πιστεύω πως εάν γνώριζαν για την είσοδο στην παραλία θα είχαν αντιδράσει οι λιμενικοί.

Να μην επιτρέπεις σε λουόμενους την είσοδο σε δημόσια παραλία καθιστά πρόκληση. Εάν τα μπάνια του λαού πρέπει να συνδυάζονται με την κονόμα των επιχειρηματιών τότε λυπάμαι πολύ για κάποιους κυρίους. Νταβατζιλίκι 13 ευρώ για να αράξεις σε δημόσια παραλία και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από κανέναν φορέα. Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε….

Ιάσονας Μουσταΐρας

Υ.Γ. (1)Την παρούσα καταγγελία βγαίνω και την γράφω επώνυμα. Δόξα τω Θεώ, έχουμε τη δυνατότητα να γνωστοποιούμε στον κόσμο τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιλέξαμε στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ να μην ελεγχόμαστε και να μην εξαρτιόμαστε από κανέναν και δεν μας ενδιαφέρει εάν γινόμαστε δυσάρεστοι σε κάποιους.

ΥΓ. (2) Το ρεπορτάζ θα διαβιβαστεί προσωπικά στο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και στο Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο. Το λιγότερο που περιμένουμε είναι να πάρουν μέτρα για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο στο μέλλον από κανέναν και σε καμία παραλία.

Υ.Γ. (3) Δεν έχω ιδέα ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του blublanc, δεν τους γνωρίζω, οπότε δεν υπάρχει καμία προσωπική σχέση, συμπάθεια ή αντιπάθεια. Εάν πιστεύουν ότι θίγονται να μου στείλουν επιστολή που να διαψεύδει τα γεγονότα που προανέφερα και θα την ανεβάσουμε. Επειδή όμως δεν μπορούν να διαψεύσουν αυτά που συνέβησαν, καθώς υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που έφυγαν ενοχλημένοι από την παραλία ή πλήρωσαν αναγκαστικά, τότε το καλύτερο πράγμα είναι η σιωπή.

Υ.Γ. (4) Εάν την άδεια για να χρησιμοποιήσουν όλη την παραλία και να βάλουν είσοδο, τους την έδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, τότε όλη η ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης λειτούργησαν νόμιμα. Το θέμα είναι σοβαρό και ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιος έχει την ευθύνη, περιμένουμε λοιπόν την αντίδραση των φορέων.
http://www.paratiritis-news.com/?p=122611#/ms-9/1

Δεν υπάρχουν σχόλια: