Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Οι φονιάδες της Υδρας είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου |


Τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου εκμεταλλεύτηκαν οι φονιάδες του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί, όταν συνέλαβαν τους δύο από τους επτά Γεωργιανούς, βρήκαν τα αποφυλακιστήρια στις τσέπες τους.

Ο ένας είχε αποφυλακιστεί στις 14 Ιουλίου και ο άλλος στις 9 Ιουνίου. Ο πρώτος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για κλοπές και ο δεύτερος στο κατάστημα των Τρικάλων για κλοπές και ληστείες. Και τους δύο τους συνόδευε υποσημείωση πως παρουσίαζαν βίαιη συμπεριφορά.

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες μπαινόβγαιναν στις φυλακές και δεν είχαν μόνιμη κατοικία.



Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, μετά την Υδρα στόχο είχαν και τα υπόλοιπα νησιά του Αργωσαρωνικού, τον Πόρο και τις Σπέτσες.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, φαίνεται να είναι πεπεισμένοι πως οι Γεωργιανοί δεν είχαν σχεδιάσει την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία, αλλά πήραν την απόφαση όταν πήγαν να φάνε στο εστιατόριο του θύματος και έμαθαν την οικονομική του κατάσταση.

Ο Μανώλης Οικονόμου βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα σε μια καρέκλα.
Το ζευγάρι είχε κλείσει τα ξημερώματα της Κυριακής την ταβερνα «Το Γειτονικό» στην Ξερή Ελιά και πήγε σπίτι του. Οι δράστες τους παρακολουθούσαν και όταν βεβαιώθηκαν ότι ήταν σπίτι τους έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο.
Γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του ισογείου. Αρχικά πήγαν στην 58χρονη την οποία ανάγκασαν να πιεί υπνιωτικό. Μετά την έδεσαν χειροπόδαρα, της έκλεισαν τα ματια με ένα κομμάτι ύφασμα και πήγαν στον σύζυγο της. Τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει που υπήρχαν κοσμήματα και μετρητά. Πήραν ό,τι βρήκαν και τον άφησαν αβοήθητο. Ώρες μετά η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε την αστυνομία.
Λίγη ώρα αργότερα, 5 γεωργιανοί προσπαθούσαν να φύγουν με ένα θαλάσσιο ταξί αλλά προσήχθησαν από τις αρχές. Όμως εκείνοι που είχαν στα χέρια τους τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν πιάστηκαν. Κατάφεραν να διαφύγουν.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: