Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Mαζέψτε τα σκουπίδια μην πάθουμε χολέρα, θέλουμε οξυγόνο και καθαρό αέρα


Σε κλοιό κινητοποιήσεων η πόλη της Τρίπολης, με μια νέα πορεία διαμαρτυρίας αμιγώς μαθητική για τους όγκους των απορριμμάτων που έχουν στοιβαχτεί σε ολόκληρο τον Δήμο Τρίπολης. Την Τρίτη 3 Μαρτίου οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Τρίπολης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πετρινού στις 12:45 και πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της Τρίπολης.
Όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν αντέχουν άλλο καθώς ολόκληρη η πόλη έχει μετατραπεί σε χωματερή. Τα κρούσματα των ασθενειών ολοένα αυξάνονται, η ατμόσφαιρα γίνεται πιο αποπνικτική, με αρκετούς από τους συμμαθητές τους να απουσιάζουν από τα μαθήματα όντας άρρωστοι με διάφορες ιώσεις.


Η συμμετοχή των μαθητών ήταν πάρα πολύ μεγάλη,  σχεδόν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς και μερικά δημοτικά συμμετείχαν.
Η Αστυνομία είχε μπλόκα σε όλα τα σημεία της πορείας οι μαθητές όμως δήλωσαν με ένα στόμα μια φωνή ότι η πορεία είναι ειρηνική και δεν έχουν σκοπό να προβούν σε πράξεις που θα χαλάσει όλο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Κάποια στιγμή στο Δημαρχείο η κατάσταση ξέφυγε, καθώς κάποιοι πέταξαν ντομάτα και μπουκάλια, αλλά οι μαθητές το κατέκριναν και θέλησαν να σταματήσουν τα συγκεκριμένα άτομα, καθώς δηλώνουν ειρηνικοί.
Στο Δημαρχείο μία επιτροπή των μαθητών ανέβηκε και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: