Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

25 χρόνια απο "γκρέμισμα του τείχου "


25 χρόνια ολοκληρώνονται από την εβδομάδα εκείνη των συνταρακτικών γεγονότων στην Αν Γερμανία που οδήγησε στο "γκρέμισμα του τείχου  " και στην ενοποίηση της Γερμανίας.
 Δεκάδες εκπομπές, αναλύσεις, ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, βλέπουν ξανά το φως της δημοσιότητας.



Τι έγινε με τις ελπίδες που γέννησε η πτώση των αυταρχικών καθεστώτων;

 Πως προχώρησε η Δημοκρατία στην Ευρώπη και τον Κόσμο; Ποιος πολιτικός λόγος αντικαθιστά τον ελπιδοφόρο εκείνο λόγο μιας πολιτικής τάξης που διέβλεπε στην ευρωπαϊκή ενοποίηση τα νέα οράματα ελεύθερων και δημοκρατικών αναπτυσσόμενων κοινωνιών; Απέναντι στο πλήρες πνευματικό κενό που κυριαρχεί σήμερα και στις προσπάθειες διαρκούς υποβάθμισης της καθημερινότητας των λαών, υπάρχει η απλή θέληση να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και που πάμε.
Είναι η μόνη πρώτη σοβαρή αντίδραση στην επιχειρούμενη μετατροπή των κοινωνιών μας σε λευκό κελί θανάτου.

Δυο μονόπρακτα σημαντικών ανθρώπων της Τέχνης, του Μπέρτολντ Μπρέχτ (Η Εβραία) και του Ντάριο Φο (Εγώ η Ουρλίκε Μάινχοφ καταγγέλλω), ανεβάζει η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση στο Θέατρο της οδού Ατρέως (Άργος) με μεγάλη επιτυχία, αν κρίνει κανείς από την προσέλευση και αποδοχή του αργολικού κοινού.
 Με την Νάντια Δανιήλ και τον Θάνο Παιδάκη το πρώτο, με την Πετρούλα Πολυχρονοπούλου το δεύτερο σε εξαιρετικές ερμηνείες. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μμ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: