Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Γκόλφω» δημιούργημα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.


Δείτε ολόκληρη την βραβευμένη ταινία «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, δημιούργημα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» για τη συστηματική και επίμονη προσήλωσή του στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, το Δεκέμβριο του 2012, στο πλαίσιο της 12ης Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους. Μάλιστα είναι το πρώτο σχολείο που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό. To βραβείο συνίσταται στην παροχή επαγγελματικού τεχνικού εξοπλισμού για το γύρισμα της επόμενης ταινίας του σχολείου σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας.




Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με τη βοήθεια του Νίκου Καβουκίδη (πολυβραβευμένου διευθυντή φωτογραφίας και σκηνοθέτη, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα στάδια και μεταβάσεις του ελληνικού κινηματογράφου, από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο φιλμ, το σινεμασκόπ, την αναλογική και ψηφιακή τεχνολογία), του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Camera Zizanio Νίκου Θεοδοσίου και του τεχνικού Γιάννη Τσολάκη κινηματογράφησαν την ταινία τους, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε στο σχολείο.
ια τους συντελεστές και τα γυρίσματα της ταινίας

Η ταινία γυρίστηκε στους χώρους του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους όπως και στο στούντιο εικόνας και ήχου που δημιουργήθηκε από τους μαθητές στους χώρους του συγκροτήματος.

Τα σκηνικά κατασκευάστηκαν από ομάδα μαθητών και καθηγητών. Όλοι οι συντελεστές απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μάθημα κινηματογράφου ή masterclass όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ειδικούς.

Το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Άργους) στήριξε ενδυματολογικά την προσπάθεια και με το χορευτικό του τμήμα, συμμετείχε στα γυρίσματα.


Για την ταινία

Ένα έργο ελληνοκεντρικό, ταυτισμένο με τον τόπο και τη θεατρική μας παράδοση, που εμπεριέχει νοσταλγία, αθωότητα και στοιχεία βουκολικού δράματος. Ένας έρωτας, ένας όρκος, μια προδοσία, ο θάνατος. Γραμμένο από τον Σπυρίδωνα Περεσιάδη στα τέλη του 19ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: