Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

15.000 ευρώ από την ΚΕΔΑΜ σε παιδικό θίασο της Αθήνας…

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΑ ΤΟΥ 50ΕΥΡΟΥ
Μια πρόσφατη ανάρτηση στη «Διαύγεια» (9-10-2014, ΑΔΑ: 7ΟΞΙΟΕΚΦ-Ω06) παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Καλλιτεχνική Εταιρεία «Παρών» για παιδικές παραστάσεις στη Νέα Κίο με «συνολικό κόστος έως 15.000 ευρώ». Ποσό εξωπραγματικό κατά την άποψή μας για τέτοιας εμβέλειας εκδηλώσεις...

Πρόκειται για την παιδική θεατρική παράσταση «Ο ψαράς και η ψυχή του» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κουκουλομάτη, η οποία θα παιζόταν επί τρεις ημέρες (!) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Κίου.
Την απόφαση την πήρε ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΑΜ στις 14 Μαρτίου 2014. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Νίκος Γκαβούνος και τα μέλη Παν. Σκούφης, Αχ. Μπαντανάς, Ν. Δελής, Π. Λειβαδίτη, Ελ. Σιδέρη, Κ. Ταραντίλη. Απόντες οι Γ. Αναγνώστου, Φ. Κολεβέντης, Π. Κώρος, Φ. Γυφτοπούλου.
Η παραστάσεις επρόκειτο να δοθούν στις 7 Απριλίου (Δευτέρα), 10 Απριλίου (Πέμπτη), 11 Απριλίου (Παρασκευή) στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου. Σύμφωνα με την απόφαση, η Κ.Ε.Δ.Α-Μ. θα αναλάβει:
-Το κόστος ενοικίασης της αίθουσας, η οποία ανήκει στην «ΑΡΓΩ Α.Ε»
-Το κόστος της παράστασης
-Το κόστος της ηχητικής & φωτιστικής κάλυψης της παράστασης
συνολικού κόστους έως 15.000 ευρώ.
Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο για την προβολή, τη διαφήμιση αλλά και την πραγματοποίηση των παραστάσεων στη Νέα Κίο, δεν βρήκαμε απολύτως τίποτα. Λες και δεν έγιναν ποτέ... Μπορεί η ΚΕΔΑΜ να αποφάσισε να σπαταλήσει τόσα χρήματα, όμως στο επικοινωνιακό κομμάτι ήταν απογοητευτική. Ούτε ένα δελτίο τύπου δεν κατάφερε να συντάξει για τις παραστάσεις της Νέας Κίου...
Ωστόσο, μια μέρα πριν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η Κοινωφελής Επιχείρηση έστειλε δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο σύνολο των τοπικών ΜΜΕ, και αφορούσε άλλες παραστάσεις του έργου«Ο ψαράς και η ψυχή του». Οι παραστάσεις θα δίνονταν 3 εβδομάδες αργότερα, στις 2,3 και 4 Απριλίου (Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή) στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους, σε συνεργασία της ΚΕΔΑΜ με την Καλλιτεχνική εταιρεία ''Παρών''. Οι παραστάσεις είχαν προγραμματιστεί πρωινές ώρες, κατά τη λειτουργία των σχολείων και δεν αναβλήθηκαν για χάρη των ...επιδοτούμενων παραστάσεων στη Νέα Κίο.
Γ. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: