Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η 4η Γιορτή του Circulo στην Καραθώνα (και λόγω ΤΑΙΠΕΔ, ίσως η τελευταία…)


Η 4η Γιορτή του Circulo στην Καραθώνα (και λόγω ΤΑΙΠΕΔ, ίσως η τελευταία…)

Όλα ήταν αναμενόμενα... Και η φετινή γιορτή του Circulo Cooperativa στην παραλία της Καραθώνας κύλησε όπως οι προηγούμενες: Με πλήρη επιτυχία, οργανωτικά και καλλιτεχνικά.



Για τέταρτο καλοκαίρι, το καφέ – μπαρ του Ναυπλίου, διοργάνωσε την κορυφαία για την περιοχή πολιτιστική εκδήλωση της χρονιάς (με είσοδο ελεύθερη, όπως πάντα).
Ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Φοίβος Δεληβοριάς, αλλά και οι νεανικές μπάντες «αποζημίωσαν» τους χιλιάδες ακροατές κάθε ηλικίας, από την Αργολίδα και τους γύρω νομούς που βρέθηκαν εκεί... Άλλοι τραγουδώντας μπροστά από τη σκηνή, άλλοι στρώνοντας τις πετσέτες τους στην αμμουδιά, οι μεγαλύτεροι και «σοβαρότεροι» σε καρέκλες, κάποιοι κάνοντας τις βουτιές τους στη θάλασσα.
Οι Salto Mortale από την Πάτρα, που άνοιξαν τη συναυλία, αλλά και οι «δικοί μας», οι αναγνωρισμένοι πανελληνίως HalfNote, που ακολούθησαν, ήταν οι προάγγελοι για τη μαγευτική βραδιά.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ανέβηκε στη σκηνή με δύο μόνο μουσικούς (τύμπανα, πλήκτρα) και χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε τη δική του κιθάρα. Κάτι τα ξεχωριστά τραγούδια του, κάτι η πρόζα, κάτι η ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία και η αμεσότητα με το κοινό (δεν παρέλειψε στη «Γυναίκα του Πατώκου» να πηδήξει από τη σκηνή και να βολτάρει στην άμμο), ξεσήκωσαν τον κόσμο. Εμείς πάντως, οι φαν του Φοίβου, ψιλοαπογοητευτήκαμε... Περιμέναμε κάτι περισσότερο...
Ο Σωκράτης Μάλαμας, σταθερή αξία. Μπορεί να μη συμφώνησε με τις γνωστές παροτρύνσεις για να τραγουδήσει «ως τις 4 η ώρα», αλλά το τρίωρο στη σκηνή μια χαρά το έβγαλε. Με τραγούδια δικά του και του Θανάση Παπακωνσταντίνου ανάγκασε τον κόσμο όχι μόνο να τραγουδήσει αλλά και να χορέψει. Δίπλα του, μια αξιόλογη νέα τραγουδίστρια, η Λαμπρινή Καρακώστα, που ερμήνευσε τα «γυναικεία» τραγούδια του συνθέτη Μάλαμα, αλλά και ο κορυφαίος βιολιστής, ο Φώτης Σιώτας που χειροκροτήθηκε όχι μόνο για το παίξιμό του αλλά και ερμηνεύοντας το «Αερικό» και «Σαν παιδί».
Η γιορτή του Circulo ήταν παράλληλα και μια εκδήλωση αλληλεγγύης. Δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που πήγαν στην Καραθώνα κρατώντας και μια τσάντα με τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους, που με μόνη στήριξη τις προσφορές των απλών πολιτών, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην κλείσει.
Μετά το τέλος της συναυλίας, πολλές ήταν οι παρέες που κάθησαν για κουβέντα δίπλα στο κύμα. Και κάποιοι που σκέφτηκαν ότι «5η Γιορτή του Circulo» δεν πρόκειται να γίνει στην Καραθώνα. Ίσως μέχρι του χρόνου να έχει βρεθεί ο «επενδυτής» που θα χτίσει ξενοδοχεία και δεν θα επιτρέψει να χαλάσουμε την ...ηρεμία των παραθεριστών!

Γιώργος Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: