Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Την Τετάρτη το bazaar ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους


Μετά την κατασκευή χειροτεχνιών που έγινε την περασμένη Τρίτη και την Πέμπτη (1 και 3 Ιουλίου αντίστοιχα) το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους (ΚΠΠΑ) είναι έτοιμο για το bazaar που έχει προγραμματίσει να κάνει στο Άργος, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στο θεατράκι της Πλατείας Αγίου Πέτρου, όπου θα εκτεθούν τα έργα και οι χειροτεχνίες των συμμετεχόντων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΠΠΑ:




«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών, επειδή δεν πιστεύει σε σικέ σενάρια ανάπτυξης, αποφάσισε μόνο του να βγει στις αγορές.

Την Τετάρτη από τις 10 μέχρι τις 2, θα είμαστε στο θεατράκι του Αγίου Πέτρου και θα διαθέσουμε τις χειροτεχνίες μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και την Πέμπτη να μπορούμε να μιλάμε για success story.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών»

Η Ελένης Πετσιώτη, μέλος του ΚΠΠΑ,  παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη:



Πότε ιδρύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους και ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητές του μέχρι σήμερα;

To Koινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους ιδρύθηκε το Γενάρη του 2012 από μια ομάδα πολιτών που αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει κανένας πολίτης να βρεθεί μόνος του απέναντι στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν καθημερινά τις οικογένειες, λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας και ούτε μπορεί να οργανωθεί από τους υπεύθυνους της κρίσης ή απ όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς.Είναι θέμα αυτοοργάνωσης και αφύπνισης της ίδιας της κοινωνίας.

Οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη ρουχισμού από το Παντοπωλείο. Κατά καιρούς έχουμε προσφέρει παιχνίδια και σχολικά είδη. Η παροχή τροφίμων στους δικαιούχους γίνεται μια φορά το μήνα.


Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να ωφεληθεί κάποιος από την προμήθεια τροφίμων του ΚΠΠΑ; Πώς μπορεί να έρθει κανείς σε επαφή με το Παντοπωλείο;

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ανεργίας (αν υπάρχει), λογαριασμός ΔΕΗ, φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Όσοι ενδιαφέρονται είτε να προσφέρουν τρόφιμα ή άλλα είδη βασικής ανάγκης είτε να ωφεληθούν από τις προσφορές του ΚΠΠΑ μπορούν να πάρουν τηλέφωνο στο 6977679113 ή να στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.


Ποια είναι η ανταπόκριση των πολιτών του Άργους στη δράση σας; Υπάρχει βοήθεια και συμπαράσταση από τις επίσημες αρχές και φορείς της περιοχής;

Οι πολίτες του Άργους είναι αυτοί που κυρίως βοηθούν το Παντοπωλείο. Με τις προσφορές τους σε τρόφιμα και ρουχισμό, με την παρουσία τους στις δράσεις που κάνουμε κατά καιρούς και με τα λόγια συμπαράστασης.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η προσφορά τους γιατί γίνεται απ’ το υστέρημα. Οι άνθρωποι που βοηθούν είναι, συνήθως, άνθρωποι των λαϊκών τάξεων, άνθρωποι που αγωνίζονται για την καθημερινότητα, όπως όλοι μας.

Η μόνη επιχείρηση από το νομό που μας έχει βοηθήσει κατά καιρούς είναι το «Γάλα του Μοριά» που προσφέρει ποσότητες γάλακτος για τους δικαιούχους, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους που έχει συγκεντρώσει και προσφέρει τρόφιμα μια φορά και τα τελευταία δύο χρόνια τακτικά και σταθερά, οι μαθητές του Νέου Σχολείου Άργους που επισκέπτονται και προσφέρουν τρόφιμα κινητοποιούμενοι από τους καθηγητές κυρίους Ρισβά και Γκόνη.

Καμία άλλη επίσημη αρχή, σύλλογος, κόμμα ή φορέας δεν βοηθάει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους; Υπάρχει κάποιος άμεσος στόχος που σας οδήγησε στη διοργάνωση του bazaar;

Τα προβλήματα του Παντοπωλείου είναι σταθερά προβλήματα τροφοδοσίας. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι πολίτες, όσο κι αν θέλουν, δυσκολεύονται πια να προσφέρουν. Η κρίση βαθαίνει, τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται, οι άνθρωποι πια έχουν αποδυναμωθεί. Έτσι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους αντιμετωπίζει και τώρα πρόβλημα λειτουργίας, ακριβώς επειδή οι προσφορές δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνουμε μπαζάρ. Και στο παρελθόν έχουμε διοργανώσει μουσικές βραδιές, άλλη μια φορά μπαζάρ, συγκέντρωση τροφίμων στις πλατείες Άργους και Ναυπλίου. Γενικά, όταν δυσκολευόμαστε πολύ, δραστηριοποιούμαστε ποικιλοτρόπως, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε παύση λειτουργίας. Κάτι που δε θέλουμε.


Στην κατασκευή των χειροτεχνιών για το επικείμενο bazaar υπήρξε συμμετοχή των πολιτών; Τι είδους αντικείμενα θα εκτεθούν και θα πωληθούν για την ενίσχυση του Παντοπωλείου;

Επειδή φτάσαμε σε αδιέξοδο και για να μη μείνουν οι δικαιούχοι δίχως την προσφορά μας αποφασίσαμε να οργανώσουμε μπαζάρ με διάφορες χειροτεχνίες που κατασκεύασαν εθελοντές με έμπνευση και ταλέντο.

Συγκεντρωθήκαμε δύο απογεύματα στο Δον Κιχώτη και δημιουργήσαμε διάφορα χειροτεχνήματα. Κάποιοι δούλεψαν στο σπίτι, τα έφεραν και τα προσέφεραν για το μπαζάρ κι έτσι έχουμε έναν ικανό αριθμό χειροτεχνημάτων. Όλα θα προσφερθούν σε τιμές συμβολικές, με μόνο σκοπό την ενίσχυση του Παντοπωλείου. Οι εθελοντές έχουν κατασκευάσει ονειροπαγίδες, διακοσμητικά χάρτινα κουτιά, βότσαλα ζωγραφισμένα, κοσμήματα, μαγνητάκια κ.ά. Όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη και περίσσευμα ψυχής. Να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν, χωρίς να αναφέρουμε τα ονόματά τους, γιατί δεν το επιθυμούν.


Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες δράσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους για το προσεχές διάστημα;

Για το άμεσο διάστημα, μέσα στον Αύγουστο, σχεδιάζουμε μια εκδήλωση μαζί με άλλες δομές αλληλεγγύης από το Άργος και το Ναύπλιο, όπου θα παρουσιάζουμε τη δράση μας στους πολίτες, θα έχει πάλι δημιουργίες από εθελοντές, μουσική και άλλα που ακόμα είναι στο σχεδιασμό.Τις επόμενες εβδομάδες θα το έχουμε πιο σαφές στο μυαλό μας και θα το δρομολογήσουμε, οπότε και θα σας ενημερώσουμε.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: