Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

- Ο Λάκος με τα σκατά -


Μουρλάς Πάνος -
https://www.facebook.com/MourlasPanos

Σου λέει, τώρα που στις εκλογές τα δικά μας παιδιά θα χάσουν πολλές θέσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα έρθουν άλλοι που θα ψάξουν τις ατασθαλίες μας, ας ψηφίσουμε μια τροπολογία που να λέει αυτό:

«στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί, για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους»
Αυτό, ψηφίστηκε στα πεταχτά στις 27/02/2014 το βράδυ στη βουλή.



Διαφορετικό παραδοτέο έργο λοιπόν,αλλά παρεμφερές...!!!
Και τι έγινε μωρέ που τα δημοτικά μας τέλη,οι φόροι και τα ΕΣΠΑ γίνανε καταθέσεις, τζιπ, σπίτια, ταξίδια μερικών;
Και τι έγινε που ενώ στο δρόμο έχει υπογράψει πως θα βάλει 50 φώτα τελικά βάζει 20;
Και τι έγινε που η σύμβαση λέει πως στο δρόμο θα πέσουν 20 πόντοι άσφαλτος και από κάτω θα πέσουν 40 πόντοι χαλίκι και τελικά σου βάζουν 10 πόντους άσφαλτο και καθόλου χαλίκι και μετά ο δρόμος τρίβεται,λακουβιάζει ή βγάζει χορτάρια;
Και τι έγινε που όλες οι συμβάσεις υπογράφονται με τα ποιοτικότερα υλικά, μάρκες και ποσότητες αλλά τελικά καταλήγουμε με βλάβες, καταστροφές και προβλήματα και μετά ξανά μανά αναθέσεις και συμβάσεις για τα ίδια πράγματα και συχνά στους ίδιους εργολάβους;;;
Και τι έγινε που ο Δήμος δίνει ένα ποσό για να γίνει μια πλατεία και τελικά η πλατεία δε γίνεται και μετα ξαναδίνει κι άλλο ποσό και μετά κι ακόμα ένα μικρούλι, ενώ η πλατεία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη με το αρχικό ποσό;
Και τι έγινε που η σύμβαση λέει καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων αλλά τελικά πλημμυρίζουμε;
Και τι έγινε που η σύμβαση λέει μελάνια Canon των 40 ευρώ και τελικά γεμίζουν τα παλιά με 7 ευρώ; (Για φαντάσου μελάνια για καμιά 50αριά και βάλε εκτυπωτές 5-6 φορές το χρόνο! Δεν είναι και λίγα λεφτά πατριώτη)
Και τι έγινε που η σύμβαση λέει site 10.000 ευρώ και τελικά το site πραγματικά κοστίζει 600;
Και τι έγινε που στα έξοδα των Δήμων βλέπουμε έξοδα για κατασκευή και συντήρηση faceboook profile;;;;;;!!!!
Τίποτα δεν έγινε;;;
Ε, για μένα έγινε!
Έγινε, που την ίδια ώρα που αυτοί χαίρονται τους καρπούς της δικής μας αφέλειας κάποιοι άλλοι κοιμόνται σε παράγκες,κάποιοι άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια, κάποιοι άλλοι πάνω στην απόγνωση τους παρανομούν, κάποιοι άλλοι στερούνται τα βασικά στην υγεία, την παιδεία κλπ.
Επίσης έγινε και κάτι ακόμα!
Καθαρά προσωπικό,δικό μου!
Έγινε πως δεν ανέχομαι ένας άνθρωπος με αφισβητούμενη ευφυία, ικανότητα και εντιμότητα να μας φέρεται σαν να είμαστε χαζοί.
Δεν ανέχομαι αυτός ο άνθρωπος να γίνεται, έμμεσα, αιτία για τα προβλήματα και την ταλαιπωρία ανθρώπων γύρω μου!
Δεν ανέχομαι τη σαπίλα και την υποκρισία τους ρε παιδί μου!
Και πάνω απ όλα τα άλλα, δεν ανέχομαι αυτό. Που εμείς οι νέοι άνθρωποι παραδινόμαστε στα "ιδανικά" τους και μας κάνουν να πιστεύουμε πως μόνο με τη λαμογιά και τη διαφθορά μπορείς να καταξιωθείς αλλά και να επιβιώσεις σε αυτόν τον τόπο!
Κάπως έτσι τσαλαπατάνε τη ζωντάνια, την αισιοδοξία και την όρεξη για δημιουργία παιδιών εκατό φορές πιο άξιων από αυτούς!

Μπαγάσες, μου βλάπτετε την αισθητική και μου προσβάλλετε την ηθική που εσείς δεν έχετε. Κι αν εσείς σε αυτή τη ζωή τη βρίσκετε με το να το παίζετε μνηστήρες των κόπων άλλων, εγώ τη βρίσκω απλά και μόνο με το να νιώθω ελεύθερος να μιλάω!
Τόσο απλά.
Τελικά οι απαιτήσεις μας από τη ζωή διαφέρουν πολύ! Διαφέρουν οι αξίες μας, τα ιδανικά μας, η άποψή μας για το καλό και το κακό!
Γενικά, διαφέρουμε σε πολλά και νομίζω πως δεν ταιριάζουμε!
Δεν ταιριάζουμε σας λέω, που λέει και ο ποιητής!
Είστε βλαπτικοί ,περιττοί, ανούσιοι χοντράθρωποι και θα σας χτυπάω μέχρι να σας δω εκεί που ανήκετε.
Που αλλού; Μα στο λάκο με τα σκατά!
Ή αλλιώς... "στο λάκο με τα κωλοδάκτυλα"!
Φωνάζω κι ελπίζω, ώστε σε αυτή την προσπάθεια να μην είμαι μόνος. Μια φωνή που σκούζει μόνη της, για να ακουστεί, στο τέλος θα βραχνιάσει. Εκατό φωνές μαζί δεν παθαίνουν τίποτα! Πιστεύω στους ανθρώπους, πιστεύω στις φωνές σας! Είναι μέχρι να σας μπει η ιδέα...
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: