Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Με τη δύναμη της ψήφου μας, ας σπρώξουμε τον τροχό να κινηθεί προς το δικό μας όφελος


της Ελένης Πετσιώτη
Δύο μέρες πριν την ώρα της κάλπης θέλω να μιλήσω για την "κοινωνική πολιτική "του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Όχι για την κοινωνική προσφορά που χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια, εθελοντισμό και έχει σκοπό την αφύπνιση και ενεργοποίηση των ανθρώπων, αλλά για την "κοινωνική πολιτική" που εφαρμόζεται στην πόλη με σκοπό το ρουσφέτι και τη συλλογή ψήφων.
Τι είδαμε λοιπόν στα 3,5 χρόνια διοίκησης Καμπόσου;


Η μοναδική δομή αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε ήταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Ένα παντοπωλείο-φαντομάς που λειτούργησε ένα διάστημα και έκλεισε απροειδοποίητα αφήνοντας τους ωφελούμενους χωρίς ενημέρωση. Ένα παντοπωλείο που κανείς δεν ξέρει με ποιον τρόπο λειτουργούσε και ποιοι ωφελούνταν απ' τη λειτουργία του. Ένα παντοπωλείο που λίγες μέρες πριν τις εκλογές μοιράζει τρόφιμα στις σκάλες δημοτικού κτιρίου.
Εκατοντάδες παιδιά απ' την αρχή της σχολικής χρονιάς παρέμειναν ανεμβολίαστα. Στις 25 Απριλίου, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, αποτελούμενη από οδοντίατρο και παιδίατρο επισκέφθηκε την πόλη.
Ένα χρόνο πριν, ο Δήμαρχος πανηγυρικά μας ενημέρωσε ότι συλλέγονται φάρμακα στην πλατεία της πόλης και θα χρησιμοποιηθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο. Τα φάρμακα "περίμεναν" ένα χρόνο σε άγνωστο μέρος και το Κοινωνικό Ιατρείο εγκαινιάστηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές, παρουσία του Μητροπολίτη και του Δήμαρχου. Εμείς είδαμε τις κορδέλες να κόβονται, αλλά κανείς δεν ξέρει αν λειτουργεί και με ποιους γιατρούς το Κοινωνικό Ιατρείο.
Βέβαια, εκτός των παραπάνω ανεπαρκών και κυρίως προεκλογικών πρωτοβουλιών, ο Δήμαρχος είχε κι άλλες εμπνεύσεις προκλητικές, που προσέβαλλαν τη νοημοσύνη όσων πολιτών δεν εντυπωσιάζονται από πυροτεχνήματα.
Ο Δήμαρχος πλήρωνε για να πάνε κάποια Λύκεια την πενθήμερη εκδρομή τους. Το χειμώνα οι μαθητές πάγωναν χωρίς θέρμανση, ενώ στερούνταν τα απαραίτητα για την εκπαίδευση υλικά. Ο Δήμαρχος υποσχόταν δωρεάν πενθήμερες εκδρομές, προσβλέποντας στο χειροκρότημα και στην ψήφο των μαθητών. Αυτό δεν είναι απλώς λαϊκισμός, αλλά απόπειρα εκμαυλισμού νέων παιδιών, εξαγορά συνειδήσεων ώστε, με αντάλλαγμα μια πενθήμερη, να κουνάνε σημαιάκια του"Αρχηγού-Ηγέτη".
Την 1η Δεκέμβρη στο Άργος, πλημμύρα έπληξε την πόλη. Μιά γυναίκα πνίγηκε, σπίτια, επιχειρήσεις, κτήματα, πνίγηκαν στη λάσπη. Για μέρες οι άνθρωποι πάλευαν αβοήθητοι, αλλά αυτό στάθηκε αφορμή για ένα ακόμα σόου του Δημάρχου. Καθημερινά βρισκόταν στα κανάλια, κατέβηκαν τρεις υπουργοί και όλοι δεσμεύτηκαν και υποσχέθηκαν άμεση αποζημίωση στους πληγέντες. Το πολυαναμενόμενο βοήθημα δόθηκε στους δικαιούχους μόλις το Πάσχα, ενώ ακόμα περιμένουν την αποζημίωση όσοι έπαθαν ζημιές στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.
Πολλά θα μπορούσα να πω ακόμα. Θα μπορούσα να πω και πώς θα έπρεπε να είναι ένας Δήμος που αποτελεί στήριγμα για τους δημότες που πλήττονται απ' τη φτώχεια, που στερούνται ασφάλισης, που ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα.
Δυό μέρες πριν την ώρα της κάλπης θέλω να πω ότι αυτό που προσπαθούν να μας στερήσουν είναι πρώτα-πρώτα η αξιοπρέπειά μας. Με τη δύναμη της ψήφου μας, ας σπρώξουμε τον τροχό να κινηθεί προς το δικό μας όφελος.
Η Ελένη Πετσιώτη συμμετείχε στα κινήματα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια ενάντια στα μνημόνια και ιδιαίτερα δραστηριοποιήθηκε στις δράσεις των δομών αλληλεγγύης. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ειδες κατι στα 3,5 χρονια ανοιξε τα γκαβαδια σου μηπως και δεις κατι τα αλλα 5,5 χρονια εσυ και ολοι οι απλυτοι της παρεα σου!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ Εσύ από πάνω μου που πλένεσαι,δεν βγάζεις το αφρόλουτρο!από τον κ@λ@ σου να πλυθώ!άντε μαλακα

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΑΠΟΥ ΑΠΛΥΤΕ!!!