Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 28 ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Στο Μανταμάδο είχα υπηρετήσει πριν χρόνια!! βρίσκεται και το πολύ γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,εκεί έχει σκοπιά,[”.που φυλάγεται απο δυο!!πάντα !!σε αυτή την διαβολεμένη σκοπιά !έχουν αυτοκτονήσει πολλοί!κρίμα το παλικάρι!
Όπως υπενθυμίζει ο απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Νίκος Παπαναστάσης
“δυστυχώς, απ' το 1982 μέχρι σήμερα, είναι ο πέμπτος ή ο έκτος οπλίτης που αυτοκτονεί σ' αυτό το τάγμα, . Μεταξύ αυτών και ο γιατρός του Τάγματος. Νομίζω ότι κατέχει μια μακάβρια "χακί" πρωτιά. Και φυσικά οι λόγοι αυτής της πρωτιάς, δεν είναι ... μεταφυσικοί”.Με το   G 3 με το οποιο φυλούσε σκοπιά αυτοκτόνησε ΕΠΟΠ στη Μυτιλήνη. Το τραγικό περιστατικό έγινε τη νύχτα σε σκοπιά του 265 τάγματος στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης.

Ο ΕΠΟΠ ήταν "διπλοσκοπιά" με έναν στρατιώτη ο οποιος απομακρύνθηκε για λίγα λεπτά. Τότε ο ΕΠΟΠ έβαλε τη δεσμίδα με τις σφαίρες στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε.

Στην ίδια μονάδα όπως λένε οι πληροφορίες υπηρετεί και η αδελφή του.

Τι τον οδήγησε σ΄ αυτη τη τραγική απόφαση να δώσει τέρμα στη ζωή του διερευνάται.

H ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, το Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 03:40 περίπου, ο ΕΠΟΠ Λοχίας Πεζικού Α. – Χ. Π., της δυνάμεως του 265 Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής της Λέσβου, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της Μονάδας του, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.

Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο Μανταμάδο είχα υπηρετήσει πριν χρόνια!! βρίσκεται και το πολύ γνωστό μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ ,εκεί έχει σκοπιά,[”.που φυλάγεται από δυο!!πάντα !!(απορώ γιατί έφυγε ο ένας!)εκεί φυλάγονται τα πυρομαχικά!!σε αυτή την διαβολεμένη σκοπιά !έχουν αυτοκτονήσει πολλοί! και απορώ πως λοχίας κάνει σκοπιά!!έλεος!!κρίμα το παλικάρι!
το συγκεκριμένο είναι ΤΑΓΜΑ ΕΚΣΤΑΤΕΙΑΣ!!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΕ ΣΕ ΚΡΕΒΑΤΙ ασκήσεις σε βουνό!!πορείες,και σκοπιά!!τότε!σήμερα δεν ξέρω!!αλλά σαν λοχίας,δεν φύλαξα σκοπιά!!απορώ!!ο λοχίας κάνει περίπολα,δεκανέας αλλαγής και εφόδους!