Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Έγινε Τίνα στη θέση της Τίνας

13190918
Γράφει το Παρατηρητήριο 
του Lykavitos.gr
Η Μαρία Αντουανέτα είχε το παντεσπάνι. Ο Γιάννης Μανιάτης τα τζάκια.
Ο άνθρωπος που κατάφερε να γίνει Τίνα στη θέση της Τίνας στο ΥΠΕΚΑ (όπου ξεκίνησε ως ο υφυπουργός που βασάνιζε η Μπιρμπίλη) έχει καβαλήσει για τα καλά το καλάμι.
Όταν παπαρολογείς μέρα – νύχτα βρίσκοντας πετρέλαιο στο Κατάκωλο ή στην Ήπειρο, κάποια στιγμή χάνεις επαφή με την πραγματικότητα.
Ακριβώς όπως η Τίνα που κόντεψε να τινάξει όλη την Ελλάδα στον αέρα με τη βιο – ποικιλότητα. Γιατί, αν δεν το είχατε καταλάβει, αυτό μας μάρανε…


Λοιπόν ο Μανιάτης θα απαγορεύσει τώρα τα τζάκια λόγω της αιθαλομίχλης που προκαλούν. Και πώς θα ζεσταθεί ο κόσμος; Ή μήπως δεν θα αυτοκτονούν αλλά θα πεθαίνουν από το κρύο;
Φυσικά, στην περίπτωση του Μανιάτη έχουμε αυτοκτονία όχι μόνο της πολιτικής λογικής αλλά της κοινής λογικής. Και την αλαζονεία του επαρχιώτη που από τα πεπόνια Άργους πέρασε στα μεγάλα ενεργειακά παιχνίδια.
Προφανώς, το γλείψιμο ετών στον Σαμαρά τον κάνει να αισθάνεται άτρωτος.
Απλώς, όταν οι κυβερνήσεις χάνουν επαφή με την πραγματικότητα – δηλαδή το πώς θα ζεσταθεί ο κόσμος φέτος – έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την εξουσία.
Εκτός αν ο Μανιάτης πιστεύει ότι τα κολλητιλίκια με τους ξένους ενεργειάδες του έχουν εξασφαλίσει πολυθρόνα τύπου Τίνας (που καλοβολεύτηκε στον ΟΗΕ) μετά το ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: