Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Έκλεισε το Παντοπωλείο του Δήμου Άργους αλλά τα κουτιά παραμένουν

DSC 0237ARGOS DHMARXOS MOIRASE KOUTIA GIA TROFIMA2012
του Γιώργου Νικολόπουλου
Από τις αρχές του καλοκαιριού, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους έχει πάψει να λειτουργεί. Ή τουλάχιστον, λειτουργεί κάπου κρυφά,
εν αγνοία των περισσότερων από αυτούς που το επισκέπτονταν για να πάρουν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Το κτίριο που στεγαζόταν και είχε παραχωρηθεί στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμπόσου γι' αυτό το σκοπό, τώρα πια έχει άλλη επαγγελματική χρήση.
Η Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε για τη διάλυση του Παντοπωλείου, ή έστω την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, ή ακόμη για τυχόν μετακόμισή του. Όχι μόνο τους ενδιαφερόμενους, που προμηθεύονταν απ' αυτό αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες που πρόσφεραν και συνεχίζουν (!) να προσφέρουν
...
Σε πολλά σούπερ μάρκετ, υπάρχουν ακόμα τα κουτιά στα οποία οι καταναλωτές, αφού περάσουν από το ταμείο, καλούνται να αφήσουν τις προσφορές τους. Και κάποιοι, ανενημέρωτοι για την κατάσταση, το κάνουν.
Πού πηγαίνουν τα αγορασμένα προϊόντα θα σας γελάσω... Στο ράφι ξανά; Στο «παντοπωλείο – φάντασμα»; Σε κάποιον άλλο φορέα αλληλεγγύης; Στα σκουπίδια, μπας και τα μαζέψουν οι ολοένα και περισσότεροι ρακοσυλλέκτες; Άγνωστο.
Aπό την αρχή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Άργους λειτούργησε με τις γνωστές μεθόδους δράσης της δημοτικής αρχής: Tην προχειρότητα και την επιπολαιότητα. Δεν τήρησε τους κανονισμούς για να χαρακτηριστεί «δημοτικό», και ήταν ουσιαστικά μια πρωτοβουλία εντυπωσιασμού της πλειοψηφούσας παράταξης.
Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ, η «Αλλαγή Πορείας», βρήκαν την ευκαιρία να αυτοπροβληθούν στα ΜΜΕ και να παρουσιάσουν τη δράση αυτή ως κοινωνική προσφορά. Και να προβάλουν με δελτία τύπου κάποιες επιχειρήσεις που πρόσφεραν σε αυτό.
Για το τι συμβαίνει τώρα στο Παντοπωλείο, περιττά τα ενημερωτικά δελτία. Τσιμουδιά...
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το «Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο», που προβάλλεται πριν καν λειτουργήσει, ως ένα ακόμα επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής... Η μόνη δράση του ως τώρα είναι, τον περασμένο Φεβρουάριο, να μαζέψει φάρμακα υπό το βλέμμα τηλεοπτικών συνεργείων. Φάρμακα που ποτέ δεν μάθαμε αν δόθηκαν κάπου ή θα δοθούν όταν και αν λειτουργήσει το Φαρμακείο (πιθανόν ληγμένα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: