Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Καταγγελία – «βόμβα» από τους υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος


προβοπουλος,εθνικη eurobank
Σε μια καταγγελία – «βόμβα» που θα προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με το «ναυάγιο» στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.  
Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν παρέμβαση της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος στην διαδικασία, βάζοντας στο στόχαστρο τον διοικητής της ΕΤΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο.
Ο ρόλος του κ. Προβόπουλου ελέγχεται καθώς ο ίδιος συμμετείχε στη διευρυμένη συνάντηση με την τρόικα μαζί με τον Γ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του ΤΧΣ, Αν. Σακελλαρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ, Γιώργο Γιαννακόπουλο, κάποιοι από την ΤτΕ στο παρασκήνιο προσπαθούν να αποκλείσουν τους παλιούς μετόχους και κατά συνέπεια και τα ασφαλιστικά ταμεία από την συμμετοχή τους στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, καταγγέλλουν «προσπάθεια αφελληνισμού και υφαρπαγής» της Εθνικής, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον κ. Προβόπουλο.


Η απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις, καθώς τα μέλη της διοίκησης θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το ποιος ευθύνεται για το «ναυάγιο».
Η περίπτωση ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής και η αποτυχία στο deal με την Eurobank ανατρέπει άρδην τις ισορροπίες όχι μόνο στους δύο τραπεζικούς ομίλους, όπου αναπόφευκτα δρομολογούνται εξελίξεις, αλλά γενικότερα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και ευρύτερα στην οικονομία.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες των Υπαλλήλων, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και είναι δεδομένο πως θα προκαλέσεις «τσουνάμι» αντιδράσεων και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Η καταγγελία των υπαλλήλων της ΕΤΕ έρχεται μόλις ημέρα μετά την παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για να ελεγχθούν «αδικαιολόγητες συμπεριφορές και πρακτικές του κ. Προβόπουλου που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας.
Θα πρέπει άμεσα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας να δώσει απαντήσεις για το ρόλο του κ. Προβόπουλου στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: