Ανθρωπομορφα κτηνη γεμισαν φολες την Αργολιδα
Ιάσονας Μουσταΐρας
Έρχονται συνέχεια καταγγελίες στην ηλεκτρονική εφημερίδα μας για φόλες που ρίχνουν κάποια καθάρματα σε περιοχές της Αργολίδας. Μόνο και μόνο τις τελευταίες μέρες έχουμε μάθει για φόλες σε τέσσερις περιοχές του νομού μας.
Συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου άγνωστοι έριξαν φόλες στην πλατεία του Δρεπάνου, σε μέρος που συχνάζουν αρκετά μικρά παιδιά. Δύο σκυλιά ήταν τα θύματα, ευτυχώς όμως κατάφεραν να σωθούν.
Το ίδιο βράδυ φόλες βρέθηκαν στην περιοχή της Πρόνοιας στο Ναύπλιο, όπου δυστυχώς ένας αδέσποτος σκύλος δεν τα κατάφερε και βρήκε τραγικό θάνατο.
Την Πέμπτη 4 Απριλίου το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της Καραθώνας με θύμα αυτή τη φορά ένα γατάκι. Προς τιμήν της μία κυρία το μετέφερε στον κτηνίατρο όμως δεν γνωρίζουμε αν κατάφερε να σωθεί.


Εκτός από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου που είναι πιθανόν να είναι τα ίδια αποβράσματα που ρίχνουν τις φόλες, μας ενημέρωσαν για αντίστοιχη περίπτωση στο Μετόχι της Ερμιονίδας. Εκεί στις 3 Απριλίου, κάποιος διέσπειρε φόλες στην περιοχή και δυστυχώς την πλήρωσε ακόμα ένα σκυλάκι με τη ζωή του.
Όπως βλέπετε σε διάστημα 4-5 ημερών είχαμε τέσσερα τέτοια κρούσματα σε διαφορετικές περιοχές της Αργολίδας και είναι αρκετά πιθανόν να έχουν συμβεί και άλλες τέτοιες επιθέσεις σε αδέσποτα ζώα, για τις οποία εμείς προσωπικά να μην έχουμε ενημερωθεί.
Καλό είναι όποιος γνωρίζει περισσότερα για κάποια από αυτές τις επιθέσεις να ενημερώσει τις αρχές και να κάνει καταγγελία γιατί αν αφήσουμε ατιμώρητους τους δράστες τότε το φαινόμενο αυτό θα γίνει ακόμα συχνότερο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε στη θέση ενός σκύλου να βρεθεί ένα μικρό παιδί που έχει φύγει από την εποπτεία των γονιών του…
Μόνο και μόνο στο Δρέπανο που σας αναφέραμε παραπάνω το γεγονός, υπήρχαν πολλά παιδιά και δεν θα ήταν απίθανο να βρίσκονταν κάποιο από αυτά στη θέση των σκύλων.
Με τη σιωπή δεν καταφέρνουμε τίποτα, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, γι’ αυτό όσοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο να κάνουν καταγγελία.
Ιάσονας Μουσταΐρας