Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Να κλείσει η παράνομη χωματερή στην Αργολίδα


Με παρέμβασή του προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και την επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος εξέφρασε τη θέση του ΚΚΕ για να κλείσει άμεσα η παράνομη χωματερή στη θέση Σταυρός - Κλάδεμα Διδύμων στο Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από κοινού με την ΕΕ και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, όπως αυτή εκφράζεται και στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, που όπως αποδεικνύει και το συγκεκριμένο παράδειγμα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων - κατοίκων της περιοχής και καταστρέφει το περιβάλλον.


Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Τούσσας μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Οι αποφάσεις και οι ενέργειες τόσο της τρικομματικής κυβέρνησης, της Περιφέρειας της Πελοποννήσου και της τοπικής διοίκησης του Δήμου Ερμιονίδας όσο και της ΕΕ έχουν κριτήριο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ικανοποίηση των επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων του ΚΚΕ, των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, η κυβέρνηση, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές και ο Δήμος Ερμιονίδας αρνούνται προκλητικά να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο για την παύση της λειτουργίας της ανοιχτής χωματερής και να προστατεύσουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία...».
Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «για την σωρεία των προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε υποβάλλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αναφορές και παρεμβάσεις στα όργανα της ΕΕ (η πιο πρόσφατη είναι η από 19/11/2012 Επιστολή προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - αρ. αναφοράς 1569/2012) και το Ελληνικό Κοινοβούλιο (Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με αριθ. πρωτ. 6540/ 9-3-2012)» και αναφερόμενος στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των κατοίκων σημείωσε:
«Στηρίζουμε το αίτημα και τη διεκδίκηση των εργαζομένων κατοίκων της περιοχής:
  • Να μεταφερθούν τα απορρίμματα σε ασφαλείς χώρους επεξεργασίας, να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας στο Σταυρό - Κλάδεμα των Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας και να αποκατασταθεί το περιβάλλον στη περιοχή.
  • Να διαμορφωθεί αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων με ευθύνη του Κράτους και της Τοπικής διοίκησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και καμία ανάμειξη ιδιωτών.
  • Να εξασφαλιστεί φτηνό – υγιεινό νερό για το Δήμο Ερμιονίδας αποκλειστικά από δημόσιο φορέα με την αξιοποίηση των πηγών του Αναβάλλου και του Φράγματος Ρόρου - Τζερτζελιάς της Αργολίδας. Το νερό ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: