Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αδίστακτος και επικίνδυνος ο καταζητούμενος δραπέτης


- Σκληρός, αδίστακτος και με "πλούσια" δράση ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων
- Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στα Ισθμια, βρέθηκε παρατημένο στο ΣολομόΚορινθίας
- Τη Δευτέρα η κηδεία της άτυχης Κατερίνας
- Το 2010 συμμετείχε σε συμπλοκή και πάλι με αστυνομικούς, στο Βύρωνα όπου είχε χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος
- Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

μεσημέρι της Κυριακής ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ενός από τους ληστές που συμμετείχαν στη ληστεία της ταβέρνας, το βράδυ της Παρασκευής και οδήγησαν στην καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή στην 25χρονη Κατερίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας από τους δράστες είναι ο καταζητούμενος δραπέτης Μάριο Κόλα, που είχε πρόσφατα αποδράσει απο τη φυλακή Τρικάλων μαζί με άλλους 10 και μάλιστα θεωρείται ο εγκέφαλος της κινηματογραφικ΄ς απόδρασης.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέχρι τώρα να συλλάβουν τρεις, ενώ εξακολουθούν να διαφεύγουν εκτός από το Μάριο Κόλα και άλλοι επτά.


Το άφησαν... κλειδωμένο!

Το αυτοκίνητο που οι ληστές έκλεψαν από το ιδιοκτήτη της ταβέρνας και χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής βρέθηκε παρατημένο την Κυριακή το μεσημέρι, στο Σολομό Κορινθίας.




Το αυτοκινητο εντόπισε ένας 25χρονος που περνούσε με τη μηχανή του από το σημείο και το αναγνώρισε. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές που έσπευσαν το σημείο και διαπίστωσαν πως το τζιπ ήταν... κλειδωμένο. Απευθύνθηκαν στον ιδιοκτήτη και πήραν το δεύτερο κλειδί για να το ανοίξουν.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο μαρτυρά πως οι δράστες γνώριζαν καλά την περιοχή, καθώς απέχει μικρή απόσταση από δύο εθνικές οδούς, την Αθηνών Τριπόλεως και την Παλαιά εθνική οδό Κορίνθου Άργους.

Η αστυνομία έχει στήσει παντού μπλόκα με σκοπό των εντοπισμό των δραστών ενώ το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

"Πλούσια" δράση - Η αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα


Ο 36χρονος κακοποιός είναι γνωστός των αρχών και θεωρείται ιδαίτερα επικίνδυνος. Ο ίδιος είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι.

Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κακοποιοί όταν τους αντελήφθησαν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη.

Ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, ο Νικόλα Τόντι, που εργαζόταν σε κατάστημα υδραυλικών, σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο μάχης, βγήκε στον δρόμο, πιθανότατα για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά. Έπεσε νεκρός από 4 σφαίρες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε από τις βαλλιστικές εξετάσεις, προέρχονταν από όπλο αστυνομικού, που πιθανόν θεώρησε ότι ήταν ένας από τους δράστες.

Δείτε το video του Alpha με τα συγκλονιστικά πλάνα από τη συμπλοκή στο Βύρωνα




Ο ένας από τους δύο Αλβανούς δράστες συνελήφθη μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματισμένος και διακομίστηκε με ένοπλη αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ο δεύτερος Αλβανός τρύπωσε σε αρτοποιείο που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το κατάστημα με τα υδραυλικά όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 25χρονος όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τρόπο διαφυγής και παραδόθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα όπου διέμεναν οι δύο Αλβανοί όπου και βρέθηκαν τα πιστόλια που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαριάν Κόλα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα και βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στις 23 Νοεμβρίου του 2009, είχε αποδράσει οπλισμένος με χειροβομβίδα μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές των Γρεβενών για να δικαστεί για υποθέσεις ληστειών.

Τότε, είχε διεξαχθεί έρευνα για πιθανή εμπλοκή και συνεργασία στην απόδραση ενός ανθυπαστυνόμου πλην όμως ποτέ δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στον Μαριάν Κόλα επίσης αποδίδεται το μίνι οπλοστάσιο που βρήκαν θαμμένο στις 17 Ιουλίου του 2007 εθελοντές πυροσβέστες στην περιοχή του Βύρωνα, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν θαμμένα ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι μακάροφ, τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.

Σοκ και θρήνος για την άτυχη Κατερίνα

Σοκ προκαλεί ο τραγικός χαμός της 25χρονης Κατερίνας, που χτυπήθηκε από σφαίρα κακοποιών κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στην Κόρινθο. Βιντεο.

Η νεαρή λογίστρια επέστρεφε από το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν, στο σπίτι της στην Κόρινθο, όταν βρέθηκε στη μέση της συμπλοκής ανάμεσα στους κακοποιους και τους αστυνομικούς.



Η αδέσποτη σφαίρα εξοστρακίστηκε και διέγραψε απίστευτη πορεία μέχρι να καρφωθεί στην πλάτη της. Η σφαίρα που προερχόταν από το καλάσνικοφ του ενός κακοποιού εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο, χτύπησε τον πίσω προφυλακτήρα, διέσχισε το πορτ μπαγκάζ, τρύπησε το πίσω κάθισμα, τρύπησε και το κάθισμα του οδηγού και καρφώθηκε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Την ώρα του μοιραίου, η Κατερίνα μιλούσε με το φίλο της στο τηλέφωνο. Όπως γράφει το korinthostv.blogspot.gr η νεαρή κοπέλα έκανε δραματική έκκληση στο φίλο της για βοήθεια. "Έλα να με πάρεις, χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα" του είπε και εκείνος ενημέρωσε φίλο του αστυνομικό προκειμένου να σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει το βαρια τραυματισμένο κορίτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο φίλος της σοκαρισμένος πήγε κατευθείαν στην τοποθεσία όπου η Κατερίνα βρισκόταν αιμόφυρτη η Κατερίνα και περίμενε μαζί της το ασθενοφόρο τουλάχιστον για 25 λεπτά.

Η κοπέλα μέσα στα αίματα διατηρούσε τις αισθήσεις της. Το ασθενοφόρο την οδήγησε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, κατέληξε τα ξημερώματα.

Η κηδεία της θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: