Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

“One Billion Rising flashmob” στο ΝΑΥΠΛΙΟ:


Μπορεί ο καιρός να ήταν πολύ κακός χθες στο Ναύπλιο, αλλά αυτό δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο στο να γίνει η προγραμματισμένη εκδήλωση συμμετοχής στον Παγκόσμιο ξεσηκωμό εναντίον της ΒΙΑΣ κατά των Γυναικών.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας αποφάσισε η εκδήλωση να γίνει σε κλειστό χώρο και επιλέχθηκε το κοντινότερο στην Πλατεία Φιλελλήνων καφέ-μπαρ, που ήταν το "ΖΕΥΞΙΣ". Εκεί τελικά συγκεντρώθηκαν όσοι είχαν την δύναμη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πρωί να βγουν από το σπίτι τους και να ανταποκριθούν στα πρωϊνά μηνύματα, που ενημέρωναν τον κόσμο για αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής της εκδήλωσης.



Η εκδήλωση λιτή, όπως την ήθελαν οι διοργανώτριες Βασιλική Ντουφεξή και Εύα Λιμπέρη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ψυχογυιού, τον χαιρετισμό για την Ημέρα η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κα Χρυσή Νταή. Στην εκδήλωση χόρεψαν κορίτσια το καθιερωμένο τραγούδι "Break the Chains" μαζί με την Zumbagirl Εύα Λυμπέρη και στη συνέχεια με άλλα μουσικά κομμάτια.

Παρόντες στην εκδήλωση "Οι Εθελοντές Διασώστες". Αρκετός για τις περιστάσεις κόσμος και υπήρξε ικανοποίηση για την επίτευξη του στόχου. Την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έκανε ο Μιχάλης Καζάς για λογαριασμό του Argonafplia.gr και του Eurozoi.gr, που αυτό ήταν η αιτία να γίνει η εκδήλωση, αφού ένα άρθρο του στάθηκε ικανό να εμπνεύσει την ομάδα πρωτοβουλίας.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν μεταξύ των έξι που έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα, μοναδική στην Πελοπόννησο και μεταξύ των τριών χιλιάδων περίπου, που έγιναν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα έχουμε την παρουσίαση της κας Κατερίνας Ψυχογυιού, τον χαιρετισμό της Αντιπροέδρου του ΔΟΠΠΑΤ κας Χρυσής Νταή και το χορό του "Break the Chains".
http://argonafplia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: