Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ


Συνεχίζει ο κ. Δήμαρχος Ναυπλιέων, σαφώς «χορτάτος» και «αδίστακτος», να σφυρίζει αδιάφορα σε απάντηση που μας απευθύνει μέσω του προσωπικού του blog. Πρώτα στην ουσία λοιπόν και στα «προσωπικά» ζόρια του κ. Δημάρχου, στερνά.
Κανένας δημοτικός υπάλληλος και κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν νομιμοποιείται να τροποποιεί από μόνος του ή και από κοινού, κατά το δοκούν και κατά το βόλεμα, νόμους και διατάξεις του Ελληνικού Κράτους.
Δεν αναλύθηκε διεξοδικά κανένα θέμα, γιατί απλούστατα ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει ή δεν μπορεί να απαντήσει στο ποιος φταίει, που δεν εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής ή μήπως «προπληρωμής». Δεν φταίμε εμείς που εκτός από πολιτικά υπεύθυνος, είναι και ο ανώτατος ιεραρχικά προϊστάμενος του Δήμου. Ελπίζουμε να το γνωρίζει.



Δεν μπόρεσε να μας αναλύσει ο κ. Δήμαρχος ούτε στη συνάντηση, ούτε στο blog του, πως γίνεται όλοι οι άλλοι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα Ν.Π.Δ.Δ. πανελλαδικά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να πράττουν παράνομα και μόνο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων να πράττει τα νόμιμα.
Ποτέ δεν ενημερώθηκε αρμοδίως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, ούτε ατομικά κανένα μέλος αυτού και μάλιστα πριν σχεδόν ένδεκα μήνες, παρά μόνο πριν λίγες μέρες, μέσω μιας γενικής υπηρεσιακής ανακοίνωσης, οπότε αστραπιαία αντίδρασε. Δεν θυμηθήκαμε ξαφνικά από πέρυσι, να αντιδράσουμε τώρα. Σαφώς και κατηγορηματικά δεν υπήρχε και δεν υπήρξε σχετική συμφωνία ποτέ.
Στερνά που είπαμε στην αρχή, εμείς, αν όχι όλοι, αρκετοί είμαστε αδίστακτοι στο να δουλεύουμε στα σκουπίδια για να μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας. Είμαστε όλοι ίσως και χορτάτοι γιατί ακόμα οι πολιτικοί, καλή ώρα σαν κι αυτούς που φιγουράρει μαζί τους
στις τηλεοράσεις
 ο κ. Δήμαρχος, δεν μας κατάντησαν εξαθλιωμένους, πεινασμένους άνεργους. Είμαστε όμως χωρίς εισαγωγικά.
Ευτυχώς για τον κ. Δήμαρχο, υποψηφιότητα δεν μπορούμε να θέσουμε γιατί το πολιτικό κατεστημένο του χθες, που σαφώς εκπροσωπεί, μας το απαγορεύει (άρθρο 14 του Ν.3852/10). Καλλικράτης αν έχει ακουστά.
Σαφώς ο κ. Δήμαρχος Ναυπλιέων είναι σίγουρο ότι πιάνει πουλιά στον αέρα. ʺΤο Δ.Σ. του Σωματείου μας ορμώμενο από υστεροβουλία και υποκινούμενο-καθοδηγούμενο από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μάχεται πολιτικά τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων, έναντι συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων μόλις γίνουν Δήμαρχοι οι άλλοι. Κάποιους από εμάς θα τους βάλουν να δουλεύουν σε αρωματισμένα σκουπίδια και κάποιους θα τους βαπτίσουν «προϊστάμενους» (πιθανόν να ζητηθεί η εμπειρία του κ. Δημάρχου σε θέματα νομιμότητας/αξιοκρατίας).ʺ Χρειάζονται και τα φαιδρά, το γέλιο δίνει ζωή.
Τέλος ας γίνει κατανοητό ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν είναι φιλολογικοί σύλλογοι ούτε προσφέρουν βραδιές τσαγιού. Είναι εν δυνάμει πολιτικοί οργανισμοί που παράγουν πολιτική, ενδυναμώνουν και στηρίζουν σκληρά την ταξική πάλη και μάχονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλή Χρονιά σε όλους τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στους άνεργους και τη νεολαία και καλούς αγώνες με αλληλεγγύη._
Το Δ. Σ. του Σ.Ε.Τ.Α. Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: