Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

να δω από που θα τα πάρουν . δεν υπάρχει μιαΔιατάξεις-βόμβα με τις οποίες θα επιβάλλονται εξωφρενικοί φόροι, από 1.200 έως 4.000 ευρώ το χρόνο, σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν καθόλου εισόδημα από περιστασιακή απασχόληση ή από πολύ χαμηλά ενοίκια, περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Και αυτό, διότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση ανεξάρτητα από την ηλικία, το εισόδημα ή το επάγγελμα.
Η παγίδα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, βρίσκεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία, εφαρμόζεται ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ για όσους υποβάλουν δήλωση, κάτι που σημαίνει ότι με τις νέες διατάξεις εκατοντάδες χιλιάδες νέοι 18 ετών και άνω, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι που έβαλαν λουκέτο, άποροι, άστεγοι, νοικοκυρές χωρίς εισόδημα, χήρες ή διαζευγμένες και άλλες κατηγορίες πολιτών χωρίς έσοδα ή με πενιχρά εισοδήματα θα φορολογηθούν για «ανύπαρκτα» αλλά τεκμαρτά εισοδήματα ύψους τουλάχιστον 3.000 ευρώ.


Εάν μάλιστα έχουν την ατυχία να διαμένουν σε σπίτι που τους παραχωρήθηκε δωρεάν ή σε δικό τους σπίτι θα επιβαρυνθούν και με πρόσθετο τεκμήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: