Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

καλειτε ο Μανιατης να απαντησει στον Πρεφαδορο


«Σε 150 δις. ευρώ θα ανέλθουν τα δημόσια έσοδα για τα επόμενα 30 χρόνια από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία»

«Οι υδρογονάνθρακες είναι συστατικό στοιχείο του πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Δεν έχουν καμία σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Όλα θα γίνουν με διαφάνεια. Κανένας υπουργός δεν μπορεί να αναθέσει καμία εκμετάλλευση χωρίς διεθνή διαγωνισμό και επικύρωση από τη Βουλή. Τα έχουμε διευθετήσει όλα στο νόμο 4001/2011. Τα λεφτά δεν θα τα ακουμπήσει κανείς. Θα πάνε κατευθείαν στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών»

Αυτά μας λέει, μόλις προχθές, ο φίλος μας Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης σε Δελτίο Τύπου που μας έστειλε, εδώ.



** Είμαι ένας από τους λίγους που στήριξαν το Γιάννη Μανιάτη, όταν οι περισσότεροι κορόιδευαν, από την αρχή της προσπάθειάς του στο θέμα των υδρογονανθράκων, τον στήριξα και στην εκλογή του 2009 με μόνο αντάλλαγμα να μη μας κοροϊδέψει και αυτός όπως σχεδόν όλοι οι πολιτικοί πριν από αυτόν στην Αργολίδα.

Απαιτώ λοιπόν από το Γιάννη Μανιάτη μια καθαρή απάντηση αν και δεν έχει απαντήσει σε κανένα ερώτημα μέχρι τώρα.

Θα επιμένω και θα περιμένω.

Prefadoros 
ολο το αρθρο εδω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπως αναφέρεται στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: «Ούτε το δικαιούχο κράτος-μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης».

Μάλιστα, σωστά διαβάσατε. Είπατε κάτι περί μη ξεπουλήματος της χώρας; Αμφιβάλλετε ακόμα ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε αποικία των δανειστών της;