Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Αθήνα-Καλαμάτα σε δύο ώρες

       Ταλαιπωρία τέλος για τους ταξιδιώτες από και προς τη Μεσσηνία. Το Σάββατο το πρωί παραδόθηκε το τμήμα Παραδεισίων-Τσακώνας, του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης - Καλαμάτας, και πλέον το ταξίδι από και προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα γίνεται  με ασφάλεια και με άνεση. Τον επόμενο χρόνο ολοκληρώνεται και ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Σπάρτη.
      Εμείς εδώ στην Αργολίδα πρωτοπορούμε ξανά. Το τμήμα Άργος - Στέρνα παραμένει όπως ήταν πριν 20 χρόνια που κατασκευάστηκε. Εξαιρετικά επικίνδυνο και χωρίς νησίδα ασφαλείας, με όλους τους  κόμβους χωρίς φωτισμό. Γιατί κανείς πολιτικός μας δεν φρόντισε αυτό το τμήμα των 12 χιλιομέτρων να ενταχθεί στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ; Είμαστε η μόνη μεγάλη πόλη της πελοποννήσου ( μαζί με το Ναλύπλιο ) απο την οποία ο αυτοκινητόδρομος περνά 12 χιλιόμετρα μακριά.
     Ακόμα και τώρα η Δημοτική Αρχή πρέπει να πιέσει το υπουργείο και την Περιφέρεια πελοποννήσου για την μετατροπή του τμήματος αυτού σε αυτοκινητόδρομο η τουλάχιστον την ουσιαστική βελτίωσή του, ώστε να είναι ασφαλές για τους οδηγούς.
     Προφανώς κανείς δεν έχει "ενοχλήσει" την περιφέρεια πελοποννήσου γιατί αλλιώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα είχε βρει τον τρόπο για την ένταξή του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


http://argosdimotika.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: