Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Διώχνουν ν υπαλλήλους , μειώνουν  μισθούς  και τα ξεπουλούν όλα
εν τω μεταξύ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Άλλοι 25.000 υπάλληλοι αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του  2013, ενώ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια «άτυπης» ενημέρωσής τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Ο ίδιος όμως διαβεβαίωσε ότι τα κενά στο Δημόσιο είναι σαφώς περισσότερα από τις θέσεις σε διαθεσιμότητα και άραδεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, με την εξαίρεση όσων κριθούν ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι ή είναι επίορκοι.  
     
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται ήδη  σε 7.500 θέσεις. 3.314 κενές θέσεις  αφορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 το υπουργείο Εσωτερικών, 704 στο υπουργείο Παιδείας, 650 στο υπουργείο Εργασίας και 636 στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα αναμενόταν αργά το βράδυ να  εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου που  θα καταγράψει τα κενά, θα τα ιεραρχήσει κλπ, ώστε οι υπάλληλοι  να δηλώσουν που επιθυμούν να μεταταχθούν.

Το 2013 σχεδιάζεται οι  25.000 υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα, από τις εξής «πηγές»: 

-από την  αναδιάταξη των δομών και των υπηρεσιών των υπουργείων με βάση τα νέα οργανογράμματα, τα οποία  αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Ιανουαρίου.

-από την αξιολόγηση δομών  όπως δήμοι, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια και Ν.Π.Δ.Δ., η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 25 φορείς. Αν υπάρχουν κενά, η μετακίνηση θα είναι άμεση, διαφορετικά οι υπάλληλοι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: