Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

πεθαίνοντας στο δρόμο για το Άργος



Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα αυτιά της τοπικής κοινωνίας. Το νοσοκομείο Ναυπλίου είναι σύμφωνα με έγκυρες πηγές στα σχέδια της κυβέρνησης προς ενοικίαση. 
Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα πως είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης οι ενοικιάσεις χώρων του Ε.Σ.Υ. όπως  είναι το νοσοκομείο Ναυπλίου. Ένα νοσοκομείο που όπως τόνισε υπολειτουργεί γιατί πρώτον εξυπηρετεί ένα μικρό αριθμό κατοίκων ( όπερ σημαίνει ασήμαντων) και δεύτερον ο πληθυσμός μπορεί να εξυπηρετηθεί απο το κοντινό κατα 20 χλμ νοσοκομείο του Άργους. Στις πιθανές κατηγορίες των κατοίκων για την μεγάλη απόσταση που έχουν να διανύσουν σε κρίσιμες για την υγεία καταστάσεις, ο κύριος Λιαρόπουλος έφερε ως παράδειγμα το αττικό νοσοκομείο Σισμανόγλειο οπου οι Αθηναίοι διανύουν μια απόσταση 20 και χλμ για να το προσεγγίσουν.

Εμείς απο τη πλευράς μας, ευχαριστούμε τον ιδρυτή και δημιουργό του συγκεκριμένου αττικού νοσοκομείου που δεν το κατασκεύσε 50 χλμ μακριά απο το κέντρο της Αθήνας γιατί τότε θα έκλεινε και το νοσοκομείο του Άργους και όλη η περιοχή θα μετέβαινε στο νοσοκομείο Τριπόλεως!!!
Επίσης καλό θα ήταν για τη περιοχή μας και την ανάπτυξη του τόπου να πουληθεί ή να ενοικιαστεί η δημοτική εταιρεία ύδρευσης. Οι κάτοικοι δεν θα έχουν κανέναν πρόβλημα αφού θα μπορούν να μεταβούν στις πανέμορφες και δωρεάν πηγές της Αγίας Μονής και του Κεφαλαρίου όπως ακριβώς κάνουν εκατομμύρια κάτοικοι του κόσμου στην Αφρική (όπου υπάρχει νερό) και σε άλλες "ανεπτυγμένες" κοινωνίες.
Επίσης θα ήταν καλό να πουληθούν ή να ενοικιαστούν όλα τα σχολεία της περιοχής του Ναυπλίου, πρώτον γιατί εξυπηρετούν ένα μικρό αριθμό μαθητών ( όπερ και ασήμαντων) και δεύτερον γιατί μπορούμε κάλλιστα να επαναλειτουργήσουμε τα κρυφά σχολειά της περιοχής που επι τουρκοκρατίας προσέφεραν πολύτιμο εκπαιδευτικό έργο. Όσοι δεν επιθυμούν μια τέτοιου είδους εκπαίδευση θα μπορούν άνετα να μεταβούν στο κοντινό Άργος για να μορφωθούν στα εκεί εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Τέλος, εξαιρετική ιδέα θα ήταν να πουληθεί ή να ενοικιαστεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αυτό που φιλοξενεί και πληρώνει τον κύριο Λιαρόπουλο ωστε ο ίδιος να βρεί μια αντίστοιχη εργασία στο εξωτερικό, εκεί που οι καινοτόμες και φιλοκοινωνικές ιδέες του  θα μπορέσουν να βρούν πολλούς περισσότερους θαυμαστές απ' ότι η  μικρή σε πληθυσμό και επιρροή Ελλαδίτσα.
Καλό ταξίδι νά χετε κύριε Λιαρόπουλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: