Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΕ.Ψ.Υ.ΑΡ. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ…Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε άρθρο εβδομαδιαίας εφημερίδας της Αργολίδας, η επιτυχημένη και άκρως πρωτοπόρος ημερίδα του ΚΕΨΥΑΡ και του Γυμναστηρίου Corpus Sano, που έγινε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους, έτυχε ειρωνικών, άστοχων και άδικων σχολίων, από ανώνυμο μάλιστα αρθρογράφο της εν λόγω εφημερίδας.

Το γεγονός αυτό δεν θα μας ενοχλούσε βέβαια καθόλου, αν τα συγκεκριμένα σχόλια αναφέροντ

αν αποκλειστικά και μόνο στο περιεχόμενο, την οργάνωση ή την θεματολογία της ημερίδας, αφού οι κριτικές -καλοπροαίρετες ή μη-, δρουν βελτιωτικά και διορθωτικά στο μεγάλο έργο του ΚΕΨΥΑΡ.

Αντί αυτού όμως, ο εν λόγω ανώνυμος αρθρογράφος, που για λόγους συντομίας θα τον αναφέρουμε στη συνέχεια «Κε Ανώνυμε», παρέθεσε ψευδή στοιχεία για τους οργανωτές, τους καλεσμένους και τους βραβευθέντες της εκδήλωσης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να πλήξει το κύρος τους αλλά και την ευαισθησία τους σε θέματα ψυχοσωματικής υγείας, τα οποία πρεσβεύουμε.

Για αυτόν το λόγο, αποκαθιστούμε την αλήθεια λέγοντας τα εξής:


• Η ημερίδα «Ομάδα για την Υγεία» ήταν η κατά σειρά τρίτη (3η) εκδήλωση του ΚΕΨΥΑΡ μέσα στο 2012, αφού η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012 στην Αίθουσα Διαλέξεων «Δαναός» με θέμα «Αντιμέτωποι με την Οικονομική Κρίση» και η δεύτερη (2η) αρχές Μαρτίου 2012 στο Επιμελητήριο Αργολίδας, σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με θέμα «Νέοι και Αλκοόλ». Αντιλαμβάνεστε λοιπόν κε Ανώνυμε ότι και ανενημέρωτος για την δράση του ΚΕΨΥΑΡ είστε, αλλά και δεν τα πάτε καλά με τις ημερομηνίες, αφού οι πρώτες Εθνικές Εκλογές του 2012 έγιναν δύο μήνες μετά και όχι «λίγο πριν».
Άστοχη λοιπόν η απόπειρά σας να συνδέσετε την ημερίδα του Μαρτίου με πολιτικό περιεχόμενο και ακόμα πιο άστοχο και θλιβερό το γεγονός, να μην αναφέρετε καν την σημασία της ημερίδας αυτής για τους νέους της Αργολίδας.
• Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κος Καμπόσος Δημήτριος, τον οποίον και βραβεύσαμε στην τελευταία μας εκδήλωση, εκπροσωπεί και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο (αρχές απλής λογικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Οι λόγοι βράβευσης κε Ανώνυμε, εννοείται ότι δεν σας ενδιαφέρουν, για όποιον λόγο και αν τιμήθηκε όμως από το ΚΕΨΥΑΡ, τιμήθηκε για συνολική προσφορά (και όχι άλλου τύπου…βοήθεια) του Δήμου Άργους – Μυκηνών (συμπεριλαμβανομένων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων). Στην εκδήλωση δεν παρευρέθη για λόγους, οι οποίοι έπεισαν εμάς ως ΚΕΨΥΑΡ, αλλά και τους παρευρισκόμενους, οπότε περισσεύουν τα πειστήρια για εσάς.
• Από τα συγχαρητήρια που δεχθήκαμε στο τέλος της εκδήλωσης από μεγάλο μέρος του ακροατηρίου, πραγματικά η «συγκίνηση ήταν διάχυτη», όχι μόνο για τις βραβεύσεις, όσο για το θέμα της ημερίδας και τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Όσο για την κυρία που ψιθύρισε κάτι, αν δεν είναι προϊόν της φαντασίας σας, υποκειμενική και καλοδεχούμενη η άποψή της.
• Προφανώς κε Ανώνυμε και δεν ήσασταν παρών στην εκδήλωση, γιατί αλλιώς θα είχατε διαπιστώσει πως η ομάδα των Πρωταθλητών Ελλάδας και Κυπελλούχων Ευρώπης Διομήδης Άργους Handball ήταν παρούσα (εκτός των διεθνών που έλειπαν με την Εθνική Ομάδα σε αποστολή). Βραβεύθηκαν δε, γιατί κατάφεραν να χαροποιήσουν και να γεμίσουν με περηφάνια και ελπίδα 4000 άτομα στην πλατεία του Άργους, την 29η Μαΐου, όταν επέστρεφαν από την Ελβετία (ψυχοσωματική υγεία και ευεξία… θυμάστε;). Μάλλον σας μπέρδεψε το γεγονός ότι δεν ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι με τις αθλητικές στολές του Διομήδη, έτσι όπως τελευταία πιθανώς φορά τους είδατε εκείνη την ημέρα.
• Ο κος Γιάννης Ηλίας δεν τυγχάνει να είναι μέλος της Διοίκησης του Διομήδη Άργους Handball. Είναι ο διατροφολόγος της ομάδας και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου. Επίσης κε Ανώνυμε, δεν παρέδωσε ο κος Ηλίας το βραβείο στον προπονητή Δημήτρη Δημητρούλια, αν και θα το ήθελε πολύ, αφού τους συνδέει προσωπική φιλία. Αντί αυτού, το βραβείο παρέδωσε η πρόεδρος του ΚΕΨΥΑΡ κα Εμμανουέλα Κούρου.
• Θα ήταν τιμή μας ως ΚΕΨΥΑΡ, να μας βραβεύσει για οποιονδήποτε λόγο κρίνει πως είμαστε άξιοι βράβευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κος Τάσσος Χειβιδόπουλος. Ακόμα πιο τιμητικό δε για εμάς θα ήταν, η βράβευση να γίνει σε «ηλιοπουλικό κλίμα» ωραίας ατμόσφαιρας…
• Ο κος Δημήτρης Δημητρούλιας βραβεύθηκε από το ΚΕΨΥΑΡ για την εκπληκτική του εισήγηση στην παρθενική μας ημερίδα του Ιανουαρίου, καθώς και για την άξια πρέσβευσή του στην έννοια της «ομάδας», όπως ακριβώς ήταν και το θέμα της ημερίδας της εκδήλωσης. Γνωρίζοντας, ως ΚΕΨΥΑΡ, προσωπικά τον κύριο Δημητρούλια, όχι μόνο δεν «θα προτιμούσε να μην βραβευθεί», αλλά θεωρεί το βραβείο μας πολύ σημαντικό, αφού είναι βραβείο για την ιδιότητά του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
• Τέλος, κε Ανώνυμε, ευχαριστούμε πολύ ως ΚΕΨΥΑΡ, που διαθέσατε μεγάλο τμήμα σελίδας της εφημερίδας σας, για την έστω και ανακριβή ενημέρωση των αναγνωστών σας. Θα προτιμούσαμε όμως, μιας και αναφερθήκατε στην εκδήλωσή μας, ο τίτλος του άρθρου να μην εμπεριέχει τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο φιλοζωικό σύλλογο «Λάιζα» και την ομάδα του Διομήδη, αλλά να τονίζατε τις προσπάθειες που γίνονται στην Αργολίδα από νέους επιστήμονες, για την βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας.


Κέντρο Ψυχοσωματικής Υγείας Αργολίδας (ΚΕ.Ψ.Υ.ΑΡ.)

Η Πρόεδρος
Εμμανουέλα Κούρου

Ο Αντιπρόεδρος
Γιάννης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: