Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στ. Σταϊκόπουλος πέθανε κυριολεκτικά «στην ψάθα»


Ο Ανδριάντας του Στάικου Σταικόπουλου ακόμα περιμένει τους μαθητές των σχολείων του Ναυπλίου για να τον στεφανώσουν και να αποδώσουν έτσι τιμές στον πορθητή του Παλαμηδίου και στην ουσία τον άνθρωπο που απελευθέρωσε το Ναύπλιο από τον Τούρκικο ζυγό.
γράφουν οι  ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ  ειδησεις
ΟΥΤΕ βέβαια οι γνωστοί βουλευτές ψηφιστες των μνημονίων κατέθεσαν στεφάνια
αντίθετα το κενό τους αναπλήρωσε η Χρυσή Αυγή

πολυμελής ομάδα της Χρυσής Αυγής, όπου γυναίκες και άνδρες έφτασαν κινούμενοι σε παράταξη στο χώρο προ του αγάλματος του Στάϊκου Σταϊκόπουλου κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες με μαύρο κοντάρι και φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα και συνθήματα κατά των πολιτικών



βλέπετε τα κενά εξουσίας,που εκμεταλλεύονται οι ακραίοι,,και σε αυτό δεν είναι άμοιροι οι σημερινοί πολιτικοί
το αντίθετο μάλλον έκαναν οτι έκαναν ,και τώρα τους βολεύει ένας αποπροσανατολισμός βορείων και  νοτίων 
δήθεν ακραίων δεξιών και αριστερών
ηρθε η ώρα η ευλογημένη του Σταϊκόπουλου και των παλικαριών του που, ανήμερα τ’ Αγιαντρέα, κυρίευσε το Παλαμήδι με τολμηρό ρεσάλτο.

η κυβέρνηση, επί Αντιβασιλείας, τον έκλεισε στη φυλακή του Λεονάρδου. Έτσι, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Χώρας, «από την πιο ψηλή κορυφή του Παλαμηδίου έπεσε στο χαμόγειο της φυλακής του Ναυπλίου». Τότε από έλλειψη νοσοκομείων για τους «φρενοβλαβείς», οι πάσχοντες ασφαλίζονταν στις φυλακές.
Έτσι, ο ηρωικός και τραγικός Στ. Σταϊκόπουλος πέθανε κυριολεκτικά «στην ψάθα» της φυλακής σε ηλικία 37 ετών (21 Φεβρουαρίου 1835). 



Δεν υπάρχουν σχόλια: