Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δικαίωση του αγώνα των 5 ΑΜΕΑ



Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων ένας συγγενής ΑΜΕΑ εργαζόμενου της ΔΕΥΑΝ, του κ. Σπανού, Νίκος Καλογήρου ονομαζόμενος και ο εργαζόμενος ΑΜΕΑ κ. Αναστάσιος Μπουραζάνης. Κατάφεραν με δύο πολύ "ζεστές" τοποθετήσεις να δώσουν στους συμβούλους τα βιώματα τους από την ΔΕΥΑΝ και να συγκινήσουν τόσο, όσο ήταν αρκετό για να κερδίσουν την στήριξη του Σώματος. 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της απόλυσης των πέντε ΑΜΕΑ εργαζομένων που επιθυμεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, αλλά όπως είναι αποδεδειγμένο, μέχρι χθες και ο υπηρεσιακός δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος.
Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: «ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ», κ. Αναστάσιο Σαλεσιώτη και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ», κ. Ανδρέα Βασιλείου.
Στην πέραν της μιας ώρας χθεσινή συζήτηση μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως και ενδιαφερόμενοι για το θέμα δημότες. Όλοι τους κατηγορηματικά συμφώνησαν στην κοινωνικά απρεπή και άδικη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ. 

To Argonafplia.gr που πρωταστάτησε στην κινητοποίηση για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την στήριξη στους πέντε εργαζόμενους πριν ένα περίπου μήνα, όταν υπήρχε δικαστήριο το οποίο αναβλήθηκε, αισθάνεται δικαιωμένο ακούγοντας από τα χείλη των επικεφαλής του δημοτικών παρατάξεων να στηρίζουν με επιχειρήματα τους πέντε εργαζόμενους που θα ήταν παντελώς άδικο να είναι οι μόνοι που θα "πληρώσουν το μάρμαρο" για την σημερινή κακοδαιμονία της πατρίδας μας.
Εντύπωση στην συζήτηση προκάλεσε η επιμονή του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ στο ότι οι πέντε υπάλληλοι πρέπει να απωληθούν, όπως επίσης το ότι δεν ζήτησε ούτε ένα συγνώμη από τους εργαζόμενους για την συνεδρίαση που αυτός παράνομα συνεκάλεσε και που με το αποτέλεσμα της δημιούργησε όλη αυτή την ένταση τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς για τον κ. Αρματά, που δεν παρέλειψε επανειλλημμένως να εμπλέκει της διευθύντρια του ΔΕΥΑΝ κα Άννα Μαντά στην απόφαση της απόλυσης, η μεθόδευση του στο συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο κρίνεται παράνομη και η απόφαση ακυρώνεται λόγω μη απαρτίας των μελών του Δ.Σ. Πέραν αυτού όμως, η πολιτική βούληση του δημοτικού συμβουλίου είναι αντίθετη από την στυγνή συμπεριφορά Αρματά και μετά την συζήτηση αποφασίστηκε να δοθεί κάθε είδους στήριξη από το δημοτικό συμβούλιο στους πέντε εργαζόμενους και να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Τέλος να αναφερθεί ότι η εξέλιξη της συζήτησης ήταν τέτοια, που ακόμη και ο δήμαρχος άλλαξε γραμμή πλεύσης και με στροφή 180 μοιρών αποδέχτηκε την παραμονή των εργαζομένων στην επιχείρηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: