Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

: Επεισόδιο με Χρυσαυγίτες στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ι. Καποδίστρια


Ένταση προκλήθηκε κατά την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για τα 181 χρόνια από τη δολοφονία του, που οργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων.
Η ένταση προκλήθηκε όταν εκπρόσωπος ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής εμποδίσθηκε από τους διοργανωτές να καταθέσει στεφάνι, με αποτέλεσμα να ακουστούν προσβλητικά συνθήματα. Με τη λήξη της τελετής και κατά την αποχώρηση των επισήμων, μέλος της ομάδας της Χρυσής Αυγής κατέθεσε το στεφάνι.

Στην κατάθεση στεφάνων δεν προσήλθαν οι βουλευτές του νομού κύριοι Ανδριανός και Μανιάτης (ενώ ήταν προγραμματισμένο και αναγγέλθηκαν και από τους τελετάρχες) προφανώς για να αποφύγουν τη δημιουργία επεισοδίων λόγω παρουσίας μελών της Χρυσής Αυγής.
Οι σημερινοί πολιτικοί μαιντανοί που με αυτά που ψηφίζουν στέλνουν στον άλλο κόσμο έλληνες πολίτες και ικανοποιούν τους δανειστές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Νωρίτερα το πρωί παρουσία των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών αρχών, τελέσθηκε λειτουργία και δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην είσοδο του οποίου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Σημειώνεται ότι στη γειτονική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο Ναυπλίου και πλάι στο μνημείων Τριών Ναυάρχων, άγνωστοι άπλωσαν το πρωί πανό με το σύνθημα «ΟΧΙ στο Δ' ΡΑΪΧ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: