Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Πέθανε και ακόμα να εγκρίνουν τα φάρμακά του

Πέθανε και ακόμα να εγκρίνουν τα φάρμακά του
Απίστευτη αναλγησία απέναντι σε καρκινοπαθή
 Μία απίστευτη ιστορία που καταδεικνύει την αναλγησία των μηχανισμών υγείας και περίθαλψης απέναντι σε ασθενείς που χρήζουν άμεσης βοήθειας, είναι αυτή ενός 60χρονου καρκινοπαθή από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 40 ημέρες και ακόμα ο ΕΟΠΥΥ δεν τον είχε ενημερώσει σχετικά με την έγκριση των φαρμάκων του
. Όπως αναφέρει το thebest.gr, η περιπέτεια για τον 60χρονο άρχισε με την ενοποίηση των ταμείων όταν το ΤΕΒΕ που ήταν ασφαλισμένος εντάχθηκε στο ΕΟΠΥΥ.
 Όσο ήταν στο Ταμείο Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος έπαιρνε κανονικά τα πανάκριβα φάρμακα για την αντιμετώπιση του καρκίνου με το βιβλιάριο του.
 Μόλις λοιπόν ενοποιήθηκαν τα ταμεία για να του τα δώσουν του ζήτησαν την πρώτη και την τελευταία βιοψία.Ο 60χρονος τα προσκόμισε άμεσα.
Τότε οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ του είπαν πως για να τα πάρει θα πρέπει να περάσει επιτροπή συνταγογράφησης
. Ο άνθρωπος χωρίς δεύτερη κουβέντα είπε θα περιμένω.
 Η αρρώστια όμως τον λύγισε και πριν από 40 μέρες έφυγε από την ζωή χωρίς ακόμα να τον έχουν ενημερώσει για το πότε θα περάσει από την επιτροπή αυτή για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα που ήταν ακριβά και δεν μπορούσε να τα πληρώσει.
 Το διάστημα το οποίο έμεινε χωρίς φάρμακα για κάποιους ειδικούς που ξέρουν την περίπτωση θεωρούν πως ήταν καθοριστικό για την ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: