Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ


Τετάρτη 23-5, ώρα 19.30, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη του ελληνικού λαού στον αγώνα του ενάντια στην εξαθλίωση. Το κόμμα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έχασε 3,4 εκ. ψήφους και δεν
κατάφερε ούτε να συγκεντρώσει 50%, ούτε να συγκροτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. Το μνημόνιο που πριν από τις εκλογές εμφανιζόταν ως γρανίτης που δεν αλλάζει και δεν διαπραγματεύεται ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε εύπλαστο ζελέ. Τα κόμματα που μίλαγαν για μονόδρομο της εφαρμογής του μνημονίου τώρα μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση. Μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση, γιατί τρομοκρατήθηκαν από το μήνυμα του λαού. Αυτό το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και μιλάει για ανατροπή! Αυτοί που δύο χρόνια τρομοκρατούν την κοινωνία τώρα έχουν τρομοκρατηθεί οι ίδιοι. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την πρώτη στιγμή πάλευε για την κατάργηση του μνημονίου και για την χάραξη μιας πολιτικής που θα σέβεται τις ανάγκες τις κοινωνίες και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών και του ΣΕΒ. Μας ζητάνε να πάρουμε μέρος σε μία κυβέρνηση “σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο” σε βάθος δύο χρόνων. Απαντάμε ότι δύο χρόνια μνημονίου έχουν ήδη διαλύσει την κοινωνία, δεν χρειαζόμαστε άλλα τόσα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο και η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που απορρέουν από αυτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μείνει σταθερός στις αξίες και στους αγώνες του, θα μείνει σταθερός σε αυτά που δήλωνε πριν τις εκλογές. Δεν θα προδώσει τον κόσμο που τον στήριξε για να πάρει μερικές θέσεις εξουσίας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε και ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για τα ποσοστά μας. Εμείς σταθερά δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την κυβέρνηση της αριστεράς που θα βγάλει την χώρα από το μνημόνιο και τον λαό από το αδιέξοδο. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε μέρος μια “λίγο μνημονιακής” κυβέρνησης. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να χαράσσουν πολιτική με μπλόφες. Δήλωσαν ότι θα στηρίξουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σε αυτή την μπλόφα εμείς απαντήσαμε με το πολιτικό μας πρόγραμμα.

Για να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας και για τις θέσεις μας καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας στην ανοιχτή συνέλευση- συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/5/12 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου και ώρα 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: