Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πόσο φοβάται ο βρεγμένος μην βραχεί;

thumb
 Ας κάνει ο κόσμος μια απλή αναζήτηση για να διαβάσει ποιοί είναι Απόφοιτοι του Γερμανικού Κολλεγίου της Αθήνας (παράδείγματα γνωστά : Μπακογιάννη, Χριστοφοράκος), ας κάνει ο κόσμος μία απλή αναζήτηση για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ γιά να δεί ότι σε αυτην ανηκουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ας μάθει ο Λαός μας να ψάχνει πολλά και να διάβάζει πολλά και κυρίως να σκέπτεται το κάθε τι και να μη ξεχνάει πολύ εύκολα τίποτα. Το Σύστημα θέλει ο Λαός να μη σκέπτεται και να είναι διχασμένος γιατί ενωμένος έχει δύναμη. Είμαστε όλοι Έλληνες, ας πάψουν κάποιοι να είναι ακόμη πρόβατα των δύο Παραταξιακών Μαγαζιών που υπηρετούν συμ΄φερωντα και όχι τον Ελληνικό Λαό.



, όπως έλεγε ο μεγάλος Επίκουρος, δεν πρέπει να φοβάσαι το θάνατο, γιατί όσο υπάρχει ζωή δεν υπάρχει θάνατος, και όταν πεθάνεις δεν υπάρχει ζωή.
Ναι, υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα στους συνειδητούς και στους φοβισμένους, ανάμεσα στους συνειδητούς μνημονιακούς προσκυνημένους και όσους φοβισμένους τους ακολουθούν και σ΄αυτούς που ξεπέρασαν το φόβο και θέλουν να σπάσουν (ή, έστω, να χαλαρώσουν σημαντικά) σύγχρονα δεσμά, άσχετα πού θα τους βγάλει (σ.σ. ούτε το ΄21 ούτε το ΄40 ήξεραν οι πρόγονοι την απόληξη).
Τους ¨Μπαρμπαγιώργους¨και τους ¨Χατζηαβάτηδες¨ και, τηρουμένων των αναλογιών, τους Νενέκους (που θέλουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το σύγχρονο ραγιαδισμό μέσω της κινδυνολογίας) και τους Κολοκοτρώνηδες (που επιζητούν να διατηρήσουν τουλάχιστον όση από τη χαμένη αξιοπρέπεια έχει απομείνει).
Πολλοί δεν ξέρουν πόσο έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, όλοι γνωρίζουν, όμως, και μάλιστα πολύ καλά, πόσο έτοιμος ο Σαμαράς (και οι πράσινοι και λοιπών χρωμάτων σύμμαχοί του) να παραδώσουν τα πάντα στην τρόϊκα. 
Το έχει αποδείξει άλλωστε, με την υπογραφή του.

 η δεξιά την δουλειά της κάνει, τα συμφέροντα που στήριζε πάντα , στηρίζει και τώρα.
Το πασοκ έχει, από καιρού, βγάλει την σοσιαλιστική μουτσούνα του και καταλάβαμε ότι και αυτό στον νεοφιλελεύθερο χώρο ανήκει.
Το ΚΚΕ, ζει ακόμα στον κόσμο του. Καλές οι αρχές, δε λέω, αλλά ρε παιδί μου ο συγκεντρωτισμός και μάλιστα χωρίς δεν παίρνει πια.
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί ο Σύριζα έχει κολλήσει στον Ευρωπαϊσμό, γιατί φοβάται να πει ότι η Ε.Ε. και το ευρώ είναι οι φορείς του νεοφιλελευθέρου καπιταλισμού και δεν θέλουμε καμιά σχέση με αυτούς.

Η Ε.Ε. που απόδειξε πλέον ότι είναι μια διεφθαρμένη ηθικά και οικονομικά ένωση προάσπισης των κεφαλαιοκρατών, καταρρέει, μαζί της καταρρέει και το Ευρώ, και όταν το πλοίο βουλιάζει τρέχουν να σωθούν το ποντίκια.
Αυτά τα γνωρίζει και η κουτσή Μαρία, τα έχουν πει και γράψει οικονομολόγοι, αναλυτές και διάφοροι άλλοι ειδήμονες.
Ο λαός όμως τι κάνει, τι έχει κατάλαβε από όλα αυτά που περνά και ζει.
Τίποτα ρε παιδιά, τίποτα. Έτοιμος είναι να ξαναψήφισε τους διακορευτές της ζωής του ξανά.
Και νόμιζα πως είμαστε παλικάρια, πως δεν μας σκιάζει φοβέρα καμιά.
Βολεμένοι, στον εικονικό νεοπλουτισμό μας, τρέμουμε μπας και χάσουμε αυτά που χωρίς ιδρώτα και χωρίς αίμα αλλά με δανικά αποκτήσαμε.
Χάσαμε την ταυτότητα μας, ξεχάσαμε ποιοι είμαστε.
Ρε αδέλφια εδώ γεννήθηκε ο πολιτισμός (σωστή διαχείριση των κοινών κοινωνικών προβλημάτων), εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και μάλιστα όχι αυτό που σήμερα αποκαλούμε έτσι. Η αληθινή και άμεση Δημοκρατία χωρίς κώματα, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς.
Τώρα τι κάνουμε? 
Αν δεν καταλάβαμε τίποτα τότε ξαμας…… που λέμε στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: