Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

τα πατίνια ξανάτρεξαν στη μεγάλη κατηφόρα του χωριού

Στους αγώνες με τα πατίνια δεν ήταν όλοι τυχεροί χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί
Στους αγώνες με τα πατίνια δεν ήταν όλοι τυχεροί 
 Μικροί - μεγάλοι γίνονται ένα και γυρίζουν τον χρόνο πίσω απολαμβάνοντας τα παιχνίδια των παππούδων τους στο χωριό Λίμνες του Αργους, κάθε Φεβρουάριο, την επόμενη Κυριακή από την ημέρα του εορτασμού της Υπαπαντής.
Στο ορεινό χωριό Λίμνες, την εποχή που δεν υπήρχαν τα πολυκαταστήματα και οι αμέτρητες πολυδιαφημισμένες επιλογές παιχνιδιών για να διασκεδάζουν τα παιδιά, μικροί και μεγάλοι κατασκεύαζαν αυτοσχέδια πατίνια, με ρουλεμάν και ένα κομμάτι ξύλο.
Με τα πατίνια έκαναν αγώνες ταχύτητας στη μεγάλη κατηφόρα του χωριού.
Τα τελευταία χρόνια το παλιό παιχνίδι ζωντάνεψαν ξανά οι σημερινοί πενηντάρηδες Λιμνιάτες, αφενός για να διασκεδάσουν με τα παιδικά τους παιχνίδια και αφετέρου για να προβάλουν το χωριό τους μέσω τηλεοράσεως που διψούσε για τέτοιου είδους χάπενινγκ
Και το βρήκαν εξόχως διασκεδαστικό και τα παιδιά τους, που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή. Ετσι καθιερώθηκε κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεται ο αγώνας .


Χθες τα πατίνια ξανάτρεξαν στη μεγάλη κατηφόρα του χωριού, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις -για τα δεδομένα τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους- ταχύτητες που έφταναν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα! Αν και ιδιαιτέρα επικίνδυνο το παιχνίδι αυτό, το απόλαυσαν όλοι τους, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Βέβαια οι «αγωνιζόμενοι» είχαν φροντίσει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα φορώντας κράνη και τοποθετώντας στις στροφές προστατευτικά λάστιχα και αχυρόμπαλες.
Ακης Γκάτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: