Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου για τους δεματοποιητές και τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων


Μεγάλος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον στους δεματοποιητές στη Μαραθόλακκα Μεσσηνίας και στα Δίδυμα Αργολίδας Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου αποτελούμενο από τον κ. Λάμπρο Μπούκλη περιφ. σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και τον κ. Στέφανο Κουνιάδο, μέλος της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου επισκέφθηκαν τον χώρο δεματοποίησης στην Μαραθόλακκα Μεσσηνίας, ενώ ο κ. Μπούκλης συνοδευόμενος από τοπικούς φορείς επισκέφθηκε τα Δίδυμα Αργολίδας και διαπίστωσαν την δραματική όσο και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον κατάσταση.
Το πλαστικό περίβλημα των δεμάτων αλλοιώνεται, σκίζεται με το καιρό και τα σκουπίδια απελευθερώνονται στο περιβάλλον. Πουλιά και άλλα ζώα συγκεντρώνονται και τρέφονται με σκουπίδια, επικίνδυνα υγρά απόβλητα μολύνουν το έδαφος και τα υπόγεια νερά, ενώ οι οσμές είναι ανυπόφορες.
Με λίγα λόγια, εκεί όπου συσσωρεύονται καθημερινά και πακετάρονται σύμμεικτα σκουπίδια, έχουμε να κάνουμε απλώς με νέες χωματερές, και τίποτε άλλο.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: