Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία με τη κυβέρνηση για τη διαχείριση απορριμμάτων


Την άμεση διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο συμφώνησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με την κυβέρνηση στη διϋπουργική επιτροπή που συστάθηκε χτες αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Πρόκειται για μία απόφαση που θα βασίζεται στην αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή.
Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Επισημαίνεται ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας η περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους του έργου, το συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Τρίπολη: Καταγγελία για αστυνομική βία


Την Αστυνομία για βία κατήγγειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι πριν από λίγες ημέρες στην Τρίπολη, «τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση, κατά αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο, ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10 - 12 ένστολους». Προσθέτει δε στην ίδια ανακοίνωση, ότι ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό με βάναυσο τρόπο και τελικά τον μετέφεραν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, μετά από λίγες ώρες όπου παρέμεινε για νοσηλεία.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι, «καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών εναντίον του νεαρού συμπολίτη μας. Αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και πρόκληση για την τοπική κοινωνία».
Επίσης, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα «στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή. Στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών».
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου οργανώνει συγκέντρωση το προσεχές Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην συνέχεια πορεία στην Τρίπολη «για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία».
Σημειώνεται ότι χθες το πρωΐ για την υπόθεση αυτή, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο νεαρός ο οποίος ανέφερε το περιστατικό και είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, σημείωσε ότι ο νεαρός, δεν δέχτηκε τον έλεγχο των αστυνομικών, προέβαλε αντίσταση και έβρισε τους αστυνομικούς χυδαία. Είπε επίσης, ότι οι συνάδελφοί του έπραξαν τα νόμιμα και δεν αποδέχεται τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, ενώ τόνισε ότι έχουν καταθέσει μήνυση οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.
Για την υπόθεση ανακοινώσεις εξέδωσαν η νεολαία του ΣΥΝ Αρκαδίας, η νεολαία ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και το νομαρχιακό συμβούλιο της ΚΝΕ Αρκαδίας.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Απολύθηκε γιατί έπαιζε Φάρμα στο Facebook


Ο Ντίμιταρ Κέριν κέρδισε, ωστόσο, μία θέση στο βιβλίο Γκίνες αφού είναι ο πρώτος δημόσιος αξιωματούχος που απολύθηκε γιατί έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή του.

Η «Φάρμα», το γνωστό παιχνίδι του «Facebook», στάθηκε αφορμή για να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του αλλά του χάρισε μία θέση στο Παγκόσμιο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο λόγος για τον Ντίμιταρ Κέριν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιφ, που εξαιρέθηκε από το συμβούλιο αφού χρησιμοποιούσε το φορητό υπολογιστή του για να παίζει φάρμα στις συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Πλόβντιφ, Ίλκο Ίλιεφ, ο Κέριν δεν ήταν ο μόνος που έπαιζε παιχνίδια αλλά και άλλα μέλη του συμβουλίου χρησιμοποιούσαν τους υπολογιστές για διασκέδαση και δέχθηκαν προειδοποιήσεις να σταματήσουν. Τελικά, ο Κέριν ήταν αυτός που απομακρύνθηκε για να συνετιστούν οι υπόλοιπο
http://www.newsit.gr

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν σ' αυτό το Κράτος?

Διαβάζω παντού για την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από τους 250 αλλοδαπούς που ήρθαν στη χώρα χωρίς νόμιμες διατυπώσεις (όπως την τελευταία δεκαετία έρχονται κατά μιλλιούνια) και αδυνατώ να απαντήσω στα ερωτήματα που σφυρίζουν στο μυαλό μου και στο μυαλό πολλών άλλων.
"1) αν σπάσω λουκέτα και αλυσίδες σε δημόσιο (ή και ιδιωτικό) κτίριο, θα συλληφθώ πάραυτα, ή όχι; Κρίνοντας πάντως από το ότι ο τυπάκος που παραβίασε την πόρτα της Νομικής για να μπουκάρουν οι ΛΑΘΡΟμετανάστες παραμένει άφαντος και ατιμώρητος, προφανώς η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι αξιόποινη... 2) ο όρος "ΛΑΘΡΟμετανάστης", προφανώς καταδείκνυει κάποιον που ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει εισέλθει σε έναν τόπο. Αν δεν απατώμαι, ο Νόμος στην περίπτωση αυτή, ακόμα και μέσα από τις όποιες διαδικασίες υπάρχουν επί της παρούσης, προβλέπει ως καταληκτική ενέργεια την απέλαση...να υποθέσω ότι μόλις λήξει όλο αυτό το τσίρκο και οι "απεργοί πείνας" εξέλθουν του κτιρίου της Σχολής, θα συλληφθούν και βάσει διαδικασίας θα οδηγηθούν έξω από τα σύνορα της χώρας μας;...3) πώς και από ποιους αυτοί οι "ταλαίπωροι", "φτωχοί" και "ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη χώρα τους" άνθρωποι βρίσκουν τουλάχιστον € 3.000 για να πληρώσουν τους τύπους που τους φυγαδεύουν με κάθε μέσο προς τα Ελληνικά σύνορα;...4) γιατί οι συγκεκριμένοι εισβολείς (γιατί, να με συγχωρείτε, αλλά "καταληψίες" δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω...) ξεκίνησαν από την Κρήτη για να στηρίξουν τον "δίκαιο αγώνα" τους και δεν προτίμησαν την "κατάληψη" κάποιου τοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος; Θα τους έμεναν στην τσέπη και τα χρήματα για τα εισιτήρια...εκτός αν δεν τα πλήρωσαν οι ίδιοι..."

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΥΧΑΙΟ;



 
http://www.andrianos.eu/index.php?menu=3
ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ;

Επικίνδυνο παιχνίδι με την ανοχή της κοινωνίας και το δράμα των λαθρομεταναστών

Το υπ. Εσωτερικών ζητεί σοβαρότητα από τον Πρύτανη
- Ο Πρύτανης ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες το υπουργείο Εσωτερικών
- Ο εισαγγελέας καλεί τον Πρύτανη να δώσει εξηγήσεις για την κατάληψη στη Νομική
- Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά: "Δεν είναι πρόοδος οι καταλήψεις και η ανομία"

Το παράλογο συνεχίζεται. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας είναι για τρίτη ημέρα από κατάληψη από μετανάστες. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Νωρίτερα η Αλληλεγγύη που εκπροσωπεί τους μετανάστες τους έβγαλε για λίγο έξω από το κτίριο και ζήτησε αν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση να μεταφερθούν αλλού.
http://www.newsit.gr/

Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο


Η πρώτη ανοιχτή διαβούλευση, με τους εμπλεκόμενους φορείς της Πελοποννήσου στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο, θα γίνει στο Βουλευτικό του Ναυπλίου το ερχόμενο Σάββατο στις 11.00 το πρωί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη διαβούλευση μπορούν όλοι οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις και θέσεις τους προκειμένου να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Πέγκη Μπρούσαλη

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη... φοροφαγά, γιατί πήγαινε ταψί με χοιρινό στο φούρνο, χωρίς παραστατικά!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα δώσει σε λίγο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη σύλληψη ενός... ταψιού, με δύο χοιρινά μπούτια, που πήγαινε σε φούρνο, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το ισχυρότερο χτύπημα στη φοροδιαφυγή, δόθηκε στην Πάτρα, αν δεν το μάθατε, γιατί έχει κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα, Το περιστατικό έγινε στην Κάτω  Αχαία,, κοντά στην Πάτρα,   όταν οδηγός ενός επιχειρηματία μετέφερε ταψί με φαγητό στο φούρνο για ψήσιμο. Ο οδηγός είχε βάλει το  ταψί στο κάθισμα του συνοδηγού, και ήταν μεταξύ τους αμίλητοι. Ωστόσο στη διαδρομή τον σταμάτησαν...  άνθρωποι του ΣΔΟΕ για έλεγχο και του έβαλαν πρόστιμο 1200 ευρώ   ( του οδηγού και όχι του ταψιού)  γιατί ο οδηγός όφειλε να έχει  έγγραφα για τη μεταφορά του... χοιρινού στο φούρνο. Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επέμενε πως αφού το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό, και παρά τις προσπάθειες του  οδηγού να τους πείσει πως δεν επρόκειτο για εμπόρευμα, του επέβαλαν το πρόστιμο Ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα ανακοινώσει στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου και το κυνηγητό που θα γίνει στους...φοροφαγάδες αυτής της κατηγορίας , αφού σήμερα Κυριακή , σε όλη την Ελλάδα, υπήρξαν τουλάχιστον 3200 φοροφαγάδες, που μετέφεραν διάφορα ταψιά με φαγητό στο φούρνο χωρίς παραστατικά. http://pamelouketo.blogspot.com/ http://enomenoiblogers.blogspot.com

εθεάθησαν... UFO στο Πύργο Ηλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία περίεργη λάμψη παρατήρησε στον ουρανό ένας κάτοικος Πύργου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να το καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου στον Πύργο Ηλείας.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το άγνωστο αντικείμενο δήλωσε: "Βγήκα έξω και είδα ένα φωτεινό αντικείμενο να κινείται στον ουρανό, πολύ κοντά μου. Τότε πήρα το τηλέφωνό μου και άρχισα να το καταγράφω. Ήταν στρογγυλό, λαμπρό, λευκό και αθόρυβο. Η κίνησή του ήταν τόσο γρήγορη που στην αρχή δεν ήξερα τι κατέγραφα. Μένω κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και έχω καταγράψει αρκετές φορές τέτοια αντικείμενα».

BAR ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την πρώτη φορά που θα το δεις απ' έξω θα νομίζεις ότι είναι το εργαστήρι κάποιου κλοσάρ παιχνιδοποιού με σουρεάλ α λα Νταλί ορέξεις. Όταν καταλάβεις ότι είναι μπαρ και μπεις μέσα θα δεις ένα τουρλουμπούκι παλιών παιχνιδιών, τρανζίστορ, υπολογιστών Amiga (με αναμμένες οθόνες!), μία αγιογραφία σε μέγεθος κανονικού ανθρώπου στο βάθος κάτω από ένα κανό, πάνω στο οποίο κάθονται μία γοργόνα, μία αυτοσχέδια μηχανική μυγοσκοτώστρα που πλακώνει μία πλαστική μύγα κάθε φορά που μία βρύση γεμίζει με νερό μία λεκάνη (!).
Με διαφορά το καλύτερο μπαρ στην περιοχή. Για μια ώρα, από την στιγμή που θα μπείς στο μαγαζί, θα χαζεύεις την διακόσμηση! Κάποια στιγμή θα έρθει η Ιωάννα να σου πάρει παραγγελία.
Όσο θα το πίνεις, άκου την θεϊκή μουσική που παίζει από το μπομπινόφωνο. Πιθανόν το μοναδικό μαγαζί στην Ελλάδα που παίζει μουσική από μπομπίνες..