Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στα βήματα του Δημ. Παπανικολάου ο Δημ. Καμπόσος!

kamposos-dimotiki-astunomia
ρεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
 φωτορεπορτάζ: EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 Πηγή: http://paratiritis-news.blogspot.com
O Δημάρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσίασε χθες 1η Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου, την Δημοτική Αστυνομία της πόλης του Άργους. Δύσκολο το έργο των τριών νέων παιδιών, που θα προσπαθήσουν να βάλουν σειρά στο χάος της πόλης και να εφαρμόσουν το αποτυχημένο στο παρελθόν μέτρο της "ελεγχόμενης στάθμευσης".
 Βαδίζοντας όλο και περισσότερο στα βήματα του αλήστου πολιτικής μνήμης Δημάρχου Άργους κ. Δημήτρη Παπανικολάου, ο Δ. Καμπόσος προώθησε με "συνοπτικές διαδικασίες" το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης των αυτοκινήτων στην πόλη του Άργους, μέτρο που θα το πληρώσει αυτός, η εμπορική κίνηση και οι επισκέπτες!...



Ένα μέτρο, που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς και επέσυρε την κατακραυγή των Αργείων και την απαξίωση της πόλης από την πλευρά των επισκεπτών (καθώς και την πολιτική καταβαράθρωση του εμπνευστή του), επανέρχεται χωρίς καμία υποδομή. Και όταν λέμε υποδομή εννοούμε την δημιουργία, κατ' αρχάς, δημοτικών χώρων στάθμευσης πλησίον του κέντρου και τη λειτουργία αστικής συγκοινωνίας.
Αλλιώς, η εμπορική κίνηση της πόλης, οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι σ' αυτήν μπαίνουν σε... περιπέτεια!!!... Είναι αναμενόμενο ότι οι κάτοικοι των γύρω χωριών θα αποφεύγουν πλέον την πόλη και θα πηγαίνουν για φαρμακείο στα χωριά, όπου υπάρχουν αρκετά, δόξα τω Θεώ, για κουρείο στη Νέα Κίο και στη Νέα Τίρυνθα, για μπακαλική στα εκτός πόλης πολυκαταστήματα (μήπως οι στολές της δημοτικής Αστυνομίας και τα καύσιμα είναι δώρο από εκεί;) και φυσικά πάντα και για όλους είναι μια "ανάσα" δίπλα το Ναύπλιο, που έχει τα πάντα και αναπτύσσεται ραγδαία εις βάρος του μίζερου Άργους της υπανάπτυξης!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Το θέμα, λοιπόν, της ελεγχόμενης στάθμευσης, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών στην τελευταία συνεδρίαση του, όπου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον. Δηλωθείσα πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει το μέτρο από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος υποστήριξε ότι η ελεγχόμενη στάθμευσή έχει τριπλό στόχο: 1.Να ανακουφίσει το κέντρο της πόλης από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τις ώρες αιχμής 2.Να υπάρξει άνετη πρόσβαση στα καταστήματα, ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων. 3.
Να αποκτήσουν οι κάτοικοι του κέντρου τις δικές τους θέσεις παρκινγκ. «Μελετήσαμε πολύ για το πώς λειτουργεί το μέτρο σε πολλές πόλεις της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Καμπόσος «πιστεύουμε πως θα πετύχουμε» Σύμφωνα με τον σχεδιασμό λειτουργίας θα υπάρξουν δυο ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης. Στην πρώτη (κέντρο) το κόστος μιας ώρας στάθμευσης θα στοιχίζει 2 ευρώ. Στην δεύτερη η μια ώρα, 1 ευρώ.
 Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι σε πρώτη φάση η Δημοτική Αστυνομία (Σ.Σ. δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα!) θα επωμισθεί το βάρος της εφαρμογής του μέτρου. Τα άτομα που θα την απαρτίζουν είναι αποσπασμένοι συμπολίτες, οι οποίοι υπηρετούν σε άλλες πόλεις και ζήτησαν να έλθουν εδώ. «Δεν θα δεχτούμε κανένα είδος παραγοντισμού με τις κλήσεις. Θα πληρώνουν όλοι ακόμα και εμείς οι ίδιοι» είπε ο κύριος Καμπόσος.
Υπέρ του μέτρου αλλά και της εισήγησης του κ. Δημάρχου τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου, με σύντομες παρεμβάσεις τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γκαβούνος, Λαμπρόπουλος, Κωτσοβός, Πλατής, Καραμάνος και άλλοι...
. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η διαπαραταξιακή συμφωνία δεν μας εκπλήσσει. Πότε οι εκλεγμένοι και ειδικά του Άργους λάμβαναν υπ' όψη τον λαό και τις ανάγκες του;
Σχόλιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ: Τα νεράτζια στην πλατεία, ποιός θα τα... "μαζέψει", πρώτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: