Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ


ΓΑΜΩΤΟ ΑΤΥΧΗΣΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ 
Πρότεινε την Έλσα για πρωθυπουργό
Το πρώτο όνομα που «έριξε» στο τραπέζι ο Παπανδρέου Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.
 Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα ότι το όνομα αυτό ήταν της Έλσας Παπαδημητρίου. Στο άκουσμα του ονόματος αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, αλλά όχι οι καλά μυημένοι στα άδυτα των πολιτικών τζακιών.
 Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και ενώ οι Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή. Ο Α. Σαμαράς, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».
 Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας και η εφημερίδα εκτιμά ότι, αργά η γρήγορα, θα βγει στη δημοσιότητα. Η ιδέα φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια «ολονυχτίας» στο σπίτι των Παπανδρέου. Η κ Παπαδημητρίου είναι παλιά και στενή φίλη της οικογένειας και, όταν ο Γ.Παπανδρέου ήταν μικρός, δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής είχε εκτελέσει χρέη baby-sitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: