Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

200 νήπια βρήκαν κλειστές τις πόρτες των παιδικών


Οι γονείς θα πληρώσουν τα δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς του Ναυπλίου, που παραμένουν ακόμα κλειστοί, αν δεν βρεθεί λύση με την μισθοδοσία του προσωπικού, που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εργαστεί. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων που κάλυπταν κυρίως παιδαγωγικές θέσεις αν και αυτές είχαν ημερομηνία λήξης την ημερομηνία εγκατάστασης του προσωπικού των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να ανανεωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένο προσωπικό κατά 60% σε σχέση με πέρσι, την ώρα που παρουσιάζεται αύξηση στο ποσοστό των αιτήσεων για φιλοξενία παιδιών κατά 30%.
Μέχρι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί της πόλης παραμένουν κλειστοί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες προωθεί την σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων στο οποίο θα τεθεί προς συζήτηση η πρόταση για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Ναυπλίου» στους οποίους να ανατεθεί η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.


Εντωμεταξύ με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, ο βουλευτής Γ. Ανδριανός σημειώνει: «ι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Ναύπλιο, αν και έχουν γίνει εγγραφές παιδιών, δεν λειτούργησαν την ημερομηνία που προβλεπόταν λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από τη μη έγκριση των σχετικών κονδυλίων μισθοδοσίας των συμβασιούχων εργαζομένων και το ταυτόχρονο πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια 200 και πλέον παιδιά να βρουν κλειστή την πόρτα των βρεφονηπιακών σταθμών με τα συνεπακόλουθα προβλήματα για τις οικογένειές τους.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε ολόκληρη τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: