Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Α.Π.: Στο Δ. Ναυπλιέων και στους δημότες η παραλία Καραθώνας

Ύστερα από πολλά χρόνια δικαστικής διαμάχης, ο Άρειος Πάγος έδωσε οριστικό τέλος στη διεκδίκηση της παραλίας και του αιγιαλού της Καραθώνας από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ), δικαιώνοντας το Δήμο Ναυπλιέων.

Η ιστορία της διαμάχης ΕΤΑ-δήμου

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ δήμου, Ελληνικού Δημοσίου και ΕΤΑ ΑΕ άρχισε με αφορμή την προσπάθεια που έκανε η ΕΤΑ ΑΕ να μισθώσει όλη την παραλία της Καραθώνας σε ιδιώτη.

Τότε, ο δήμος είχε αντιδράσει δυναμικά, καταφέρνοντας να μην εγκατασταθεί ο ιδιώτης στην παραλία της Καραθώνας, όμως οι ενέργειες εκείνες είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και κράτηση του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Αναγνωσταρά και την υποβολή αγωγών αποζημίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κατά του δημάρχου Ναυπλιέων, αλλά και δημοτικών συμβούλων.

Τελικά, η διαμάχη έληξε αφού με απόφαση του Αρείου Πάγου απερρίφθη αμετάκλητα η αίτηση αναιρέσεως της ΕΤΑ ΑΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Ναυπλιέων, αναφορικά με το ζήτημα της παραλίας και του αιγιαλού στην περιοχή της Καραθώνας.

Το 2008 το Εφετείο Αθηνών, με απόφασή του, είχε δεχθεί την ακυρότητα της μισθωτικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της ΕΤΑ ΑΕ και του ιδιώτη με αντικείμενο τον αιγιαλό της περιοχής Καραθώνας.

Ο Δήμος Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του και σημειώνει ότι «με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η ορθότητα της κρίσης του Εφετείου Αθηνών επικυρώθηκε αμετάκλητα και αναγνωρίσθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας και του αιγιαλού στην περιοχή της Καραθώνας. Αποτελεί συνεπώς ευτύχημα για τους δημότες μας, ότι οι μακρόχρονες και επίμονες προσπάθειες του Δήμου Ναυπλιέων, για μία δημόσια και ελευθέρως προσβάσιμη παραλία στην Καραθώνα, εν τέλει δικαιώθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: