Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σην καρδιά του Μαινάλου και κατακαίει δασικές εκτάσεις, ενώ χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αυτή την ώρα καίει σε ρεματιά που είχε ξανακαεί το 2000 και δίνεται μάχη να μην φύγει προς άκαφτο παρθένο δάσος.

Στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 5 επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη "Πετζετέλ" από το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθοδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει κι ένα ελικόπτερο από την Αθήνα.

Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: