Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Συγκίνηση για τον ηρωικό πυροσβέστη

Από εγκαύματα, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, προήλθε ο θάνατος του άτυχου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθές, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας.

Ο Αντιπύραρχος κηδεύτηκε το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη Λακωνίας με τιμές αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Το παρών έδωσε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο αξιωματικών, εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάδελφοί του, καθώς και η μπάντα της Πυροσβεστικής.

Πως έχασε τη ζωή του Ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.
Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και «η φωτιά να πέρασε από επάνω του». Ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.
Το γραφείο του άτυχου διοικητή ΦΩΤΟ EUROKINISSI Το γραφείο του άτυχου διοικητή ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ। Χρήστου Παπουτσή κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: