Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Aνοικτή επιστολή στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης: Τρεις ανώτατοι τέως και νυν εισαγγελείς του Κράτους είναι κόντρα στο νόμο!!.

ικτή επιστολή στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης: Τρεις ανώτατοι τέως και νυν εισαγγελείς του Κράτους είναι κόντρα στο νόμο!!.

http://kataggelies.weebly.com/
Κύριε Υπουργέ,
Ελπίζοντας ότι η ανάθεση στα χέρια σας της τύχης του τόσο ταλαιπωρημένου Υπουργείου Δικαιοσύνης θα αποβεί προς όφελος του θεσμού της τρίτης συνταγματικής εξουσίας, που είναι και ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας μας και που πλέον έχει πλήρως απαξιωθεί και καταρρακωθεί στα μάτια του κόσμου, σας θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα και ζητούμε να δώσετε δείγμα γραφής για να επανακτήσουν οι πολίτες τη χαμένη τους εμπιστοσύνη στην κατ' επίφαση μόνον, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη...
Σε αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε στην αίθουσα "Παναγή Τσαλδάρη" στη Βουλή με θέμα τις απειλές κατά των εφήβων, μεταξύ άλλων εμπειρογνωμόνων ήταν παρών και πήρε το λόγο ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρoνικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος αποτεινόμενος στους βουλευτές είπε ότι "στην Ελλάδα η απειλή μέσω διαδικτύου δεν μπορεί να διερευνηθεί, επειδή δεν το επιτρέπει η νομοθεσία"! Αναφέρθηκε δε, κατηγορηματικά στις τρεις γνωμοδοτήσεις των ανά περίοδο εισαγγελέων του Αρείου Πάγου -με τελευταία στις 2 Ιουνίου- (δηλαδή του τέως Σανιδά, του νυν Τέντε και του νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη), σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου, και είπε ότι αυτές εγγράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων των πάροχων εταιρειών, αφού «Το Διαδίκτυο έχει καταστεί όλο απόρρητο από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Ο αστυνομικός μπορεί να κάνει άρση απορρήτου μονάχα για εκβίαση, ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία και οργανωμένα εγκλήματα. Όλα τα άλλα είναι απέξω. Οι απατεώνες κάνουν πάρτυ αυτή την στιγμή». Μετά από αυτό το "άδειασμα" στην ουσία, του κ. Σφακιανάκη, προς τους Ανώτατους αυτούς Εισαγγελείς του Κράτους μας, για τους οποίους σχεδόν ευθέως είπε ότι παρανομούν, κ. Υπουργέ αναμένουμε τη δική σας παρέμβαση, τουλάχιστον για τον έλεγχο των ανωτάτων αυτών λειτουργών, που ενώ είναι ορκισμένοι να τηρούν και να εφαρμόζουν τους νόμους της πατρίδας μας, άγνωστο για ποιούς σκοπούς και προς εξυπηρέτηση ποίων, εξέδωσαν τις παράνομες αυτές γνωμοδοτήσεις τους, που προκάλεσαν την κατακραυγή όλων των ενεργών χρηστών του διαδικτύου αλλά και όλων των πολιτών αυτού του κράτους που για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τις υπόνοιες τους ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί κατά παραγγελία και ανάλογα με το ποιούς "βολεύει" κάθε φορά!
Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ζήτησε με επίταση αλλαγές στη νομοθεσία, που θα επιτρέψουν την αντιμετώπιση αν όχι των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης, τουλάχιστον των απειλών κατά της ζωής, ή της σεξουαλικής αξιοπρέπειας των πολιτών, με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όποτε χρειαστεί, καθώς κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα απαγορεύεται!!
Το ότι αυτό ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ως έγκριτος νομικός και ο ίδιος! Όμως γιατί οι Εισαγγελείς παρά την απαγόρευση εξέδωσαν τις γνωμοδοτήσεις τους αυτές, πιστεύουμε ότι δεν το γνωρίζετε και ότι θα πρέπει να το ερευνήσετε...
Αν αλλάξει ο νόμος τότε το ξανασυζητάμε...
Σήμερα όμως όλοι, νομικοί και μη νομικοί, γνωρίζουν καλά ότι ο νόμος ισχύει και έχει εγκυροποιηθεί περισσότερο μετά το ν. 3917/2011 με τον οποίο κυρώθηκε η οδηγία 2008/24/ΕΚ!
Αντί να επιχειρείτε να θεσπίσετε αδίκημα "Περιύβρισης Δικαστηρίου" όπως φημολογείται για να προστατέψετε ακόμη και τους δικαστές που έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, θα είναι καλύτερο πρώτα να
Μην επιτρέπετε στους Εισαγγελείς του Κράτους να παρανομούν! Κι αν δεν μπορείτε να τους αλλάξετε, τουλάχιστον ελέγξτε τους, γιατί σήμερα είναι contra στο νόμο!!!
Για να επουλωθεί κάπως, η πληγωμένη τιμή της Δικαιοσύνης αυτής της Χώρας!!
Οι θεσμοί δεν προστατεύονται με τη θέσπιση χουντικών διατάξεων, αλλά με την έμπρακτη ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια: