Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η μόνιμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό διάστημα στο κατάστημά μας με τη δύναμη να ξεπερνάει τους 540 κρατούμενους και τις μεταγωγές να ξεπερνούν τα 120 άτομα εβδομαδιαίως, έχει φτάσει εργαζόμενους και υποδομές στα όριά τους. Η έλλειψη προσωπικού, οι συνεχόμενες μειώσεις των πιστώσεων για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, ο τρόμος που μας διαπερνάει κάθε φορά που λαμβάνουμε φάκελο χωρίς αποστολέα και οι απλήρωτες ώρες που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε εδώ και μήνες, έχουν κάνει την κατάσταση στην κυριολεξία εκρηκτική. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αβεβαιότητα και κακομοιριά που μας φορτώνουν καθημερινά οι «διασώστες» εταίροι μας και τα νέα μέτρα που δεν θα είναι μέτρα αλλά «εξορθολογισμός» του δημοσίου, καταλαβαίνετε ποιες είναι οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη φυλακή του Ναυπλίου, με όποιο κουράγιο τους έχει απομείνει.

Αφού όλες οι προηγούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέβησαν άκαρπες, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε 3ωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 4-5-2011 και Παρασκευή 6-5-2011 από 11.00 έως 14.00

Με την κινητοποίηση αυτή συμπαραστεκόμαστε και στους συναδέλφους μας στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις.

Υστερόγραφο: Με το παρόν έγγραφο ενημερώνουμε όλους τους υπεύθυνους πως θα εκτιμούμε την κατάσταση εβδομαδιαίως και θα αντιδρούμε αναλόγως, σύμφωνα με τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας με τον ν. 1264/1982 και το καταστατικό του Συλλόγου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: