Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επίθεση κατά αστυνομικών στην Πεύκη

Άγνωστοι επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς και τους έκλεψαν το περιπολικό στη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη. Τραυματίες οι δύο αστυνομικοί και ένας ακόμα άνδρας, που ίσως είναι και συνεργός στην επίθεση.

Το χρονικό της συμπλοκής

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση λέγοντας πως στην οδό Αιόλου, υπήρχε ένα ύποπτο άτομο κοντά στα γραφεία πολιτιστικού κέντρου της περιοχής. Όταν έφτασε εκεί το περιπολικό και υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά των δραστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Ο ένας από τους δράστες άρπαξε το περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει, όμως αντιλαμβανόμενος λίγο αργότερα ότι στην περιοχή είχαν σπεύσει δεκάδες περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το περιπολικό ένα χιλιόμετρο μακρυά από το σημείο της συμπλοκής στην οδό Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στο περιπολικό οι αστυνομικοί εντόπισαν και το όπλο του ενός αστυνομικού.

Τραύματα στο λαιμό και τον θώρακα

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι τραυματισμένος σοβαρά καθώς δέχθηκε μια σφαίρα στο λαιμό, η οποία πέρασε κοντά από την καρωτίδα και άλλη μια στην κοιλιακή χώρα και τα δύο τραύματα είναι διαμπερή. Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε δύο σφαίρες στο στήθος και μια στην κοιλιά, ωστόσο φορούσε αλεξίσφαιρο και αυτό του έσωσε τη ζωή.

Ο πολίτης που νοσηλεύεται φρουρούμενος από αστυνομικούς στον Ερυθρό Σταυρό έχει δεχθεί μια σφαίρα στο γλουτό και μια στο χέρι.

Που στρέφονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα καθώς σε υποψίες τους βάζει και το γεγονός ότι ο τραυματίας που εικάζεται πως είναι ο δράστης δεν είχει επάνω του στοιχεία ταυτότητας. Επί τόπου βρίσκονται τόσο ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Εξετάζεται δε και το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση καθώς ενδέχεται να έγινε από συνεργό των δραστών, με στόχο να οδηγήσουν εκεί περιπολικό της Αστυνομίας και στήνοντας ενέδρα να το κλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: